Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στην αγορά για δανεικά με 7ετές ομόλογο βγαίνει η Ελλάδα

Στην αγορά ομολόγων στρέφεται η κυβέρνηση για να αντλήσει κεφάλαια σε μια περίοδο όπου εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων η οικονομία έχει υποστεί ανεπανόρθωτο πλήγμα, με το ίδιο το ΔΝΤ να προβλέπει εφιαλτική ύφεση της τάξης του 10%.

Με επίσημη ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ενημέρωσε ότι το Δημόσιο ζήτησε από τις τράπεζες CITI, Commerzbank, Credit Suisse, Morgan Stanley, Nomura, Societe Generale να αναλάβουν ως Κοινοί Επικεφαλής Διαχειριστές JLM την έκδοση επταετούς ομολόγου σε ευρώ με λήξη το 2027.

Τα ομόλογα θα μπορούν να κατατεθούν στην ΕΚΤ στο πλαίσιο του νέου προγράμματος PEPP, αλλά και ως εγγυήσεις για την παροχή ρευστότητας.

Μετά την ανακοίνωση η τιμή του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου υποχώρησε και η απόδοσή του αυξήθηκε κατά 6 μονάδες βάσης στο 1,86%.

Η τελευταία έξοδος στις αγορές της Ελλάδας ήταν τον Ιανουάριο όταν άντλησε 2,5 δισ.€ με 15ετή ομόλογα προσελκύοντας προσφορές των 18,8 δισ. ευρώ.

Να σημειωθεί πως εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί με αποτέλεσμα να έχει «παγώσει», στην κυριολεξία, η αγορά θα χαθούν 19 δισ. ευρώ και την κατάρρευση του τουρισμού ενώ θα απολεστεί και αυτό το 1,9% που προβλεπόταν από το ΔΝΤ ως ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας για το 2020.

PRONEWS

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή