Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στην …Γερμανία μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων

Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικό και τεχνολογικό περιβάλλον σκοπός του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων είναι να κάνει κινήσεις εξωστρέφειας και να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία στην επαγγελματική εκπαίδευση, με συνεχή επένδυση στην ανάπτυξη του εκπαιδευτικού προσωπικού και με αξιοποίηση των δραστηριοτήτων κινητικότητας στην κατάρτιση των μαθητών.

Μέσα από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA1 με τίτλο «Κατάρτιση Μαθητών και Καθηγητών των ΕΠΑΛ στο Σύγχρονο Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτικό Περιβάλλον», 16 μαθητές Γ’ Τάξης του τομέα Μηχανολογίας του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων εκπαιδεύτηκαν σε 3 πόλεις της Γερμανίας (Βερολίνο- Βόλφσμπουργκ-Λειψία, για δύο εβδομάδες πάνω στα συστήματα αυτοκινήτου.

Υπεύθυνος οργανισμός υποδοχής για το πρόγραμμα ήταν η «Wisamar», με έδρα τη Λειψία, με μεγάλη εμπειρία σε υλοποίηση προγραμμάτων κινητικότητας Erasmus+. Οι μαθητές κατά την 1η εβδομάδα επισκέφτηκαν για 2 μέρες το «Wolfsburg Autostadt», όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία και η παραγωγή της «Volkswagen», που τα τελευταία χρόνια έχει απορροφήσει μεγάλες εταιρείες αυτοκινήτων όπως Audi, Seat, Bugatti, Lamborghini, Skoda, Porsche κλπ., παρακολούθησαν σεμινάρια σχεδιασμού αυτοκινήτου,  είδαν τα τελευταία μοντέλα και ξεναγήθηκαν στον χώρο της παραγωγής του εργοστασίου. Στη συνέχεια μετέβησαν στη Λειψία όπου επισκέφτηκαν το ΚΕΚ του Συνδέσμου Βιομηχανιών και είδαν τα εργαστήρια και τον τρόπο εργασίας των σπουδαστών.
Η 1η εβδομάδα έκλεισε με την επίσκεψη στο εργοστάσιο της  Porsche όπου γνώρισαν από κοντά τον τρόπο παραγωγής των δύο μοντέλων (Cayene και Panamera) που παράγονται εκεί.

Στην 1η εβδομάδα κατάρτισης, συμμετείχαν και 5 Εκπαιδευτικοί – Μηχανολόγοι του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων, όπου εκτός από τα παραπάνω ενημερώθηκαν για το εκπαιδευτικό σύστημα  και την τεχνική εκπαίδευση στην Γερμανία και για το «Dual System» που εφαρμόζεται και περιλαμβάνει μαθήματα στο σχολείο και πρακτική σε επιχειρήσεις.

Η 2η εβδομάδα κατάρτισης για τους μαθητές είχε εκπαίδευση και πρακτική στα εργαστήρια του διεθνούς οργανισμού πιστοποίησης TUV Leipzig πάνω σε διάφορα συστήματα του αυτοκινήτου τηρώντας όλους τους κανόνες ασφάλειας και φορώντας ειδικές φόρμες και παπούτσια εργασίας που φροντίσαμε να προμηθευτούμε νωρίτερα.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε στο Βερολίνο με επισκέψεις στο Τεχνολογικό Μουσείο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Μουσείο της Περγάμου, καθώς και σε άλλα σημαντικά αξιοθέατα.

Το πρόγραμμα αυτό ήταν ένα από τα καλύτερα έως τώρα και βαθμός ποιότητας της υλοποίησης ιδιαίτερα υψηλός. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων είναι ένα από τα λίγα σχολεία της Ελλάδας που έχει τον Χάρτη Κινητικότητας για την Επαγγελματική Εκπαίδευση λόγω της υψηλής ποιότητας προγραμμάτων που υλοποιεί.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα κατάρτισης στη Γερμανία είναι οι: Αθανάσιος Αναγνώστου, Γεώργιος Ζήρας, Αχιλλέας-Παναγιώτης Ζτρίβας, Νικόλαος Κατανάσιος, Νικόλαος Κουτής, Χρήστος Κωστάκης, Ελευθέριος Μήτσιος, Χρήστος Μπουραζάνας, Κων.νος Ντρίτσι, Χρήστος Πρεβέντας, Ιωάννης Τζιάτης, Τηλέμαχος Τσιγαρίδας, Ευθύμιος Φακίτσας, Δημήτριος Φάλιας, Γρηγόριος Χαντζής, Hysa Martin και οι συνοδοί καθηγητές Νικόλαος Ντόγκας, Χρήστος Μπουκουβάλας, Χρήστος Ευσταθίου και Γεώργιος Βλαχογιάννης.
Οι καθηγητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα κατάρτισης στη Γερμανία είναι οι: Ιωάννης Γιαννούλας, Αθανάσιος Πεσλής, Ιωάννης Νάκας, Γεώργιος Βλαχογιάννης και Ιωάννα Καφφέ.
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή