Στις χαλαζόπληκτες περιοχές των Φαρσάλων ο Βασίλης Κόκκαλης

3 Jun 2022 Λάρισα

Σε πληγείσες περιοχές από την πρόσφατη χαλαζόπτωση στο δήμο Φαρσάλων βρέθηκε την Παρασκευή ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης προκειμένου να ενημερωθεί από αγρότες για το μέγεθος του προβλήματος.

Ο κ. Κόκκαλης, μαζί με τον αντιδήμαρχο Φαρσάλων και εντεταλμένο για θέματα πρωτογενούς τομέα κ. Δημήτρη Γούσια και τον εκπρόσωπο τύπου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, βρέθηκε στο χωριό Άγιος Γεώργιος, το οποίο βρέθηκε στο επίκεντρο των ακραίων καιρικών φαινομένων και αργότερα στο Βασιλί όπου συνομίλησε με πολίτες.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας των επαφών, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Δυστυχώς βρεθήκαμε για μία ακόμη φορά στο ίδιο έργο θεατές, σε μία μεγάλη καταστροφή για τον πρωτογενή τομέα στην επαρχία Φαρσάλων. Μία περιοχή που κάθε χρόνο μετρά νέες πληγές.

Την ίδια ώρα όμως, ο ΕΛΓΑ επιδίδεται σε ρεσιτάλ αναλγησίας και ανοργανωσιάς, απογυμνώνοντας πλήρως το περιβόητο – κατά τον κ. Μητσοτάκη – επιτελικό κράτος.

Οι αγρότες που είδαν την περασμένη Κυριακή το βιός τους να καταστρέφεται μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας, είναι οι ίδιοι που περιμένουν από πέρυσι (!) όχι να αποζημιωθούν, αλλά να λάβουν κατ’ αρχάς τα πορίσματα των εκτιμητών του ΕΛΓΑ. Πορίσματα που έφθασαν μόλις προ μερικών ωρών στα χέρια τους, προφανώς υπό την πίεση των εξελίξεων κι αφού η διοίκηση του ΕΛΓΑ είναι παντελώς έκθετη.

Ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα το οποίο οφείλω να επισημάνω κι αν χρειαστεί να φέρω στη βουλή, είναι ο τρόπος αποζημίωσης στο βαμβάκι που πρέπει να επανεξεταστεί, δεν είναι δυνατό η τιμή του προϊόντος να είναι 1 ευρώ και η αποζημίωση στα 55 λεπτά.

Ας ελπίσουμε ότι η διοίκηση του ΕΛΓΑ μετά και το φετινό μάθημα, να πάρει το μάθημά της και να πάψει να λειτουργεί σε βάρος των αγροτών».

Trikalanews
Author: Trikalanews

Share:
Από την Καρδίτσα η 44χρονη που σκοτώθηκε από πτώση κλαδιού πλατάνου στο Λιτόχωρο

Από την Καρδίτσα η 44χρονη που σκοτώθηκε από πτώση κλαδιού πλατάνου στο Λιτόχωρο

Η Γεωργία Θώδου – Ντάφου σκοτώθηκε από πτώση κλαδιού πλατάνου ενώ καθόταν σε καφετέρια στις όχθες του ποταμού Ενιπέα …
Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Oσίου Παϊσίου στα Δερβενοχώρια

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Oσίου Παϊσίου στα Δερβενοχώρια

Πανηγύρισε 11 και 12 Ιουλίου 2024, ο νεοανεγειρόμενος Ιερός Ναός του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας …
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 15 έως 19 Ιουλίου

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 15 έως 19 Ιουλίου

Κατά την περίοδο 15 έως 19 Ιουλίου, θα καταβληθούν 81.963.651 ευρώ σε 72.986 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του …
Δ. Παπαστεργίου: «Εργαζόμαστε για μια πιο αποτελεσματική και ψηφιακή Ελλάδα»

Δ. Παπαστεργίου: «Εργαζόμαστε για μια πιο αποτελεσματική και ψηφιακή Ελλάδα»

Σχεδόν ένα εκατομμύριο πολίτες συνομίλησαν με τον ψηφιακό βοηθό mAigov σε διάστημα ενός εξαμήνου, δηλαδή από την ημέρα που το …