Στο επίκεντρο η αξιοποίηση του «Ξενία»

Η αναπτυξιακή στρατηγική της Καλαμπάκας σε συνάντηση με την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.
 
Συνάντηση εργασίας με την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ευγενία Φωτονιάτα πραγματοποίησαν οι Βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ με την συμμετοχή του Δημάρχου Καλαμπάκας και του Αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Χρήστου Παπαγεωργίου. 
Στη συνάντηση αναλύθηκαν οι δυνατότητες χρηματοδότησης αναπτυξιακών έργων μέσω των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, ενώ συζητήθηκε και η πορεία κατατεθειμένων προτάσεων χρηματοδότησης, με έμφαση στον φάκελο για την ανακαίνιση του «Ξενία» Καλαμπάκας και της χρήσης του ως νέου χώρου για το Δημαρχείο Καλαμπάκας, με την συγκέντρωση εκεί όλων των Υπηρεσιών του Δήμου, αλλά και την ανάπτυξη πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων στον περιβάλλοντα χώρο. 
Το πρόγραμμα για την δημιουργική επανάχρηση της δημοτικής ακίνητης περιουσίας του ΕΣΠΑ, μπορεί να χρηματοδοτήσει παρεμβάσεις μέχρι 2,5 εκ. ευρώ για την αξιοποίηση των παλιών «Ξενία», με έμφαση στην εξοικονόμηση πόρων και την κοινωνική ανταποδοτικότητα αυτών των υποδομών. 
Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε αναλυτική ενημέρωση σχετικά με την ολοκλήρωση των διαδικασιών αξιολόγησης των φακέλων, ώστε να γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα μέσα στο επόμενο δίμηνο. Όπως τονίστηκε από όλους, η αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ της Καλαμπάκας με όρους κοινωνικής ανταποδοτικότητας μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά και στην ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών του πρώτου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και στην ανάδειξη του αστικού περιβάλλοντος, μέσω ενός κτιρίου το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως νεότερο πολιτιστικό μνημείο. 
Τέλος, οι βουλευτές ενημερώθηκαν από την Ειδική Γραμματέα και για νέα προγράμματα χρηματοδότησης της τοπικής αυτοδιοίκησης, για έργα βελτίωσης υποδομών, πολλά από τα οποία θα προσφέρουν ευκαιρίες σε όλους τους Δήμους του Νομού Τρικάλων, ώστε να βελτιώσουν την καθημερινότητα των δημοτών και να αυξήσουν συνολικά την τουριστική και περιβαλλοντική υπεραξία της περιοχής.


Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή