Στο προσυνέδριο της ΝΔ για το Περιβάλλον μίλησε ο Κώστας Σκρέκας

Τις δραματικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής παρουσίασε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Βουλευτής Τρικάλων Κώστας Σκρέκας, στο προσυνέδριο της ΝΔ με θέμα «το Περιβάλλον, τις φυσικές καταστροφές και την Πολιτική Προστασία».

Ο κ. Σκρέκας ανέφερε πως η γεωργική παραγωγή θα πληγεί σημαντικά εξαιτίας της μείωσης των βροχοπτώσεων κατά 20-30% το καλοκαίρι και κατά 10% το χειμώνα, αλλά και εξαιτίας των μεγαλύτερων περιόδων χωρίς καθόλου βροχή, η οποία θα οδηγήσει μεγάλο μέρος των καλλιεργήσιμων εκτάσεων από αρδευόμενα (ποτιστικά) σε ξηρικά.

Επίσης, σημείωσε πως η αύξηση της στάθμης της θάλασσας θα οδηγήσει σε εξαφάνιση εμβληματικές παραλίες μοναδικού κάλους, καθώς και μεγάλες κατοικημένες περιοχές .

Ο κ. Σκρέκας τόνισε ακόμη, τις σημαντικές επιπτώσεις που θα έχει η κλιματική αλλαγή στη ζωή των Ελλήνων και στη δημόσια υγεία.

Συγκεκριμένα, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών στις πόλεις θα υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα στις ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, αλλά και αυξημένο κόστος διαβίωσης από τη χρήση κλιματιστικών.

Τέλος, παρουσίασε τα μέτρα αντιμετώπισης που έχει σχεδιάσει η ΝΔ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και τη μετάβαση σε μία οικονομία χαμηλού άνθρακα μέχρι το 2050.
 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή