Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συμμετοχή σε σεμινάριο για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων

Οι μαθητές της ΣΤ τάξης του 1ο Δημοτικού Σχολειού Τρικάλων στα πλαίσια περιβαλλοντικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στο σχολειό ERASMUS KA2 και του διακρατικού προγράμματος <Χρυσοπράσινο Φύλλο>.

την Παρασκευή 13/01/2023 συμμετείχαν στο Βιωματικό Σεμινάριο για τις Επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής στην Πολιτιστική Κληρονομιά που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο έρευνας- Μουσείο Τσιτσάνη με εισηγητές τους :
Κωνσταντίνο Μοράρο, Σύμβουλος Ανάπτυξης – ΑΜΚΕ ΠΗΛΙΟΝ ΟΡΟΣ
Δρ Θεόδωρος Γκανέτσος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Δ.Α.) Κωνσταντίνος Σκριάπας Οικονομολόγος, Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πολιτισμού, Περιβάλλοντος

Το σεμινάριο έδωσε πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στην πολιτιστική κληρονομιά και τον τρόπο προστασίας της.

Το Έργο «Κλιματική Μνημοσύνη» δίνει μεγάλη έμφαση στις μεθόδους διατήρησης των πολιτιστικών αγαθών και προστασίας τους εν γένει, καθώς το κλίμα, στον ευρωπαϊκό και κατ’ επέκταση ελλαδικό χώρο, συνεχώς μεταβάλλεται.

Αποτελεί την πρώτη εστιασμένη δράση στην περιοχή της Θεσσαλίας, όσον αφορά τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στα μνημεία και έργα της πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και στην προληπτική συντήρηση τους.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή