Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνάντηση των Γεωπόνων ΤΕ της ΠΕΠΤΕΓ με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστα Σκρέκα

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκρέκα είχαν την Πέμπτη 12 Μαρτίου στην Αθήνα ο νέος Πρόεδρος των Γεωπόνων Τ.Ε. της ΠΕΠΤΕΓ Βασίλης Κρανιάς και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Κώστας Καρύδης.

Η συνάντηση έγινε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο γραφείο του κ. Σκρέκα με κύριο θέμα το πρόγραμμα επιμόρφωσης των Γεωργικών Συμβούλων. Υπήρξε μια εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και θέσεων για το συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο είναι υπό την εποπτεία του Υφυπουργού.

Η αντιπροσωπεία της Ένωσης ανέπτυξε τις θέσεις και τις προτάσεις της Ένωσης για το υπό εξέλιξη πρόγραμμα και επισημάνθηκαν τα σημεία τα οποία χρήζουν αλλαγών καθώς επηρεάζουν την ισότιμη συμμετοχή των Πτυχιούχων Γεωπόνων Τ.Ε.

Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και το γενικό συμπέρασμα ήταν ότι το πρόγραμμα χρειάζεται στο μέλλον αναμόρφωση, εμπλουτισμό και παρεμβάσεις καθώς πολλές ειδικότητες Γεωπόνων ΤΕ έχουν αποκλεισθεί από πολλά θεματικά πεδία, χωρίς σε πολλές περιπτώσεις αυτό να δικαιολογείται βάση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων, όμως λόγω της αναγκαιότητας να λειτουργήσει το Σύστημα Παροχής Γεωργικών Συμβούλων έστω και με τα παραπάνω προβλήματα, συμφωνήθηκε οι διορθώσεις να γίνονται σταδιακά.

Επιπρόσθετα έγινε μια γενική συζήτηση για τα τρέχοντα θέματα του αγροτοδιατροφικού τομέα και των προτάσεων και θέσεων της ΠΕΠΤΕΓ.

Η Ένωση έχει προγραμματίσει σειρά επαφών με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να αναδείξει και να διορθώσει ζητήματα που αφορούν την ελεύθερη και απρόσκοπτη άσκηση του επαγγέλματος των Πτυχιούχων Γεωπόνων Τ.Ε., χωρίς συντεχνιακές παρεμβάσεις.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή