Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τα σενάρια για την σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα

Η θετική έως τώρα επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας, επιτρέπει στους ειδικούς να επεξεργάζονται σενάρια για το σχέδιο μερικής άρσης των περιοριστικών μέτρων, που πάρθηκαν λόγω της πανδημίας Covid-19.

Αν συνεχιστεί η θετική επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα,  το Μέγαρο Μαξίμου σχεδιάζει μέσα στον Μάιο την σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα, με το άνοιγμα αρχικά των καταστημάτων χαμηλού συνωστισμού και το άνοιγμα σχολείων για την Γ’ Λυκείου, για να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις, μία έως δύο εβδομάδες από την προγραμματισμένη ημερομηνία διεξαγωγής τους.

Τον Ιούνιο αναμένεται να ανοίξουν υπό όρους αυστηρής τήρησης των κανόνων υγιεινής, τα καταστήματα εστίασης (εστιατόρια, καφέ), με ιδιαίτερα αυστηρούς όρους σε ότι αφορά τα τραπεζοκαθίσματα.

Θα ακολουθήσουν τα πολυκαταστήματα και τα εμπορικά κέντρα με όρους αντίστοιχους με αυτούς που τηρούνται στα σούπερ μάρκετ.

Τον Ιούλιο αναμένεται να επαναλειτουργήσουν, πολιτιστικοί χώροι, μουσεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα.

Τα περιοριστικά μέτρα για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες, θα αρθούν σταδιακά.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή