Τελετή αποφοίτησης στο 6ο ΓΕΛ Τρικάλων – Σε ταινία μικρού μήκους αποτύπωσαν στιγμές οι μαθητές (ΦΩΤΟ)

Ξεκινά ένα νέο «κομμάτι» της ζωής για τα παιδιά της Γ’ Λυκείου

Με μια γιορτή γεμάτη έντονα συναισθήματα, άφησαν πίσω τους δώδεκα χρόνια μαθητικής ζωής οι  απόφοιτοι/ες μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας.

Χρόνια γεμάτα ποικίλες αναμνήσεις: χαράς, πειραματισμού, δημιουργικότητας, ωρίμανσης αλλά και απογοήτευσης, ματαίωσης, ανερμάτιστης αναζήτησης και έντονων συγκρούσεων.

Την Τετάρτη 18 Ιουνίου την ορίσαμε ως ημέρα λήξης μιας περιόδου ανεξίτηλης στη μνήμη των παιδιών -ενηλίκων πλέον- και απαρχής μιας νέας πορείας γεμάτης όνειρα για ένα καλύτερο αύριο. Εκπαιδευτικοί και γονείς με τη δύση του ηλίου συναντηθήκαμε στο αμφιθέατρο του Λυκείου, ώστε να αποχαιρετήσουμε τους/τις αποφοίτους μας.  Με ευχές που προσβλέπουν μόνο στην ανατολή νέων στόχων και στην πρόοδο, εκδηλώσαμε αφενός τον θαυμασμό μας στις προσπάθειες τους για τη διεκδίκηση της πολυπόθητης φοιτητικής ζωής αφετέρου την εμπιστοσύνη μας στις ικανότητές τους.

Η γιορτή άρχισε με στιγμιότυπα από τα λυκειακά τους χρόνια.  Σε ταινία μικρού μήκους αποτύπωσαν και παρουσίασαν στιγμές που επηρέασαν τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους και γενικά εμπειρίες  που δεν μπορεί να τις αγγίξει η λήθη. Εκδρομές, εκπαιδευτικές επισκέψεις, γιορτές, εκδηλώσεις, σεμινάρια/ενημερώσεις, βιωματικά παιχνίδια, αγώνες κάθε είδους (αθλητικοί και ρητορικοί), διαγωνισμοί λογοτεχνίας, εφημερίδας,  ζωγραφικής, κινηματογράφου, ρομποτικής όλα σε μια ολιγόλεπτη ταινία δημιούργημα παιδιών εμπνευσμένων. Δράσεις και δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν σε πείσμα των δυσκολιών ενός πιεστικού εξεταστικού συστήματος -κι όχι μόνο- και που μας θυμίζουν ότι για το δημόσιο σχολείο  η συνεργασία κι η αυτενέργεια αποτελούν βασική συνιστώσα πολύπλευρης ανάπτυξης των μαθητών/τριών.

Η βραδιά κύλισε με την απονομή των «Αναμνηστικών αποφοίτησης», μπερλόκ με θέμα τις οδυνηρές για τον τόπο μας πλημμύρες (σχεδιασμένο από ομάδα μαθητών/τριών σε εκτύπωση 3d printer), καρτελάκι με την ημερομηνία επανένωσης στο μέλλον, reunion και μπλουζάκι με τον λογότυπο του σχολείου από τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Επίσης, δόθηκαν βραβεία, έπαινοι διακρίσεων και βεβαιώσεις συμμετοχής, ως ηθική ανταμοιβή και αναγνώριση των προσπαθειών για κάθε έργο που ανέλαβαν και ολοκλήρωσαν.

Η τελετή έκλεισε με μουσική, χορό, φωτογραφίσεις, αποχαιρετιστήριες αγκαλιές και πλούσια εδέσματα, από τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, στο πρωτότυπα διακοσμημένο προαύλιο του σχολείου.

Ευχόμαστε από καρδιάς στους νεαρούς και τις νεαρές αποφοίτους του σχολείου μας καλή επιτυχία και καλό καλοκαίρι! Να είναι πάντα καλά και να φτάνουν όσο πιο ψηλά μπορούν!

Ο Δ/ντης,  ο Σύλλογος Διδασκόντων  

Trikalanews
Author: Trikalanews

Share:
Θα «καεί» ο κάμπος έως την άλλη Παρασκευή

Θα «καεί» ο κάμπος έως την άλλη Παρασκευή

Το Νοτιοδυτικό ρεύμα που επικρατεί στις κατώτερες στάθμες της ατμόσφαιρας στις ακτές της Αφρικής και την Κεντρική Μεσόγειο …
Σε Αλεξάνδρας Λάτα μετονομάστηκε οδός στη Ν.Σμύρνη Λάρισας

Σε Αλεξάνδρας Λάτα μετονομάστηκε οδός στη Ν.Σμύρνη Λάρισας

«Εκπληρώνουμε την υπόσχεση που δώσαμε ως πόλη», σημειώνει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος …
Μαζί στον …δρόμο Κουρέτας και κάτοικοι Φαρκαδόνας

Μαζί στον …δρόμο Κουρέτας και κάτοικοι Φαρκαδόνας

 Δημήτρης Κουρέτας από Φαρκαδόνα:  «Όλοι  μαζί  ένα μέτωπο για να προχωρήσει η αποκατάσταση» …