Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τεράστια ανταπόκριση στην πλατφόρμα της ΚΕΔΕ για τα επιπλέον τετραγωνικά

256.269 αιτήσεις – Πάνω από 2,5 εκατομμύρια πολίτες επισκέφθηκαν την πλατφόρμα

Η πολύ μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών και η χρησιμότητα, χαρακτήρισαν την ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ για τη δήλωση των επιπλέον τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων τους. Σε δελτίο Τύπου της ΚΕΔΕ δόθηκαν τα πρώτα στατιστικά στοιχεία, που αναφέρουν ότι, «σχεδόν έναν μήνα μετά την έναρξη της λειτουργίας της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας της ΚΕΔΕ https://tetragonika.govapp.gr/και παρά τη δικαιολογημένη αναταραχή από την επιδημία του κορονοϊού, η προσέλευση των πολιτών είναι πολύ μεγάλη.Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία έχουν υποβληθεί 256.269 αιτήσεις από τις οποίες έχουν προκύψει επιπλέον 6.155.278 τετραγωνικά – ποσοστό αύξησης 38,374%. Από τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί οι 205.000 αφορούν σε ηλεκτροδοτούμενα και οι 51.269 σε μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα».

Μάλιστα, μέχριτο μεσημέρι της Τρίτης 17 Μαρτίου 2020 είχαν επισκεφθεί την πλατφόρμα πάνω από 2,5 εκατομμύρια χρήστες για πληροφορίες. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής των επιπλέον τετραγωνικών έχει παραταθεί έως τις 30 Ιουνίου 2020.

Η ανάπτυξη της ηλεκτρονικής πλατφόρμας πραγματοποιήθηκε από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το Υπουργείο Εσωτερικών, τη ΓΓΠΣΔΔ, την ΑΑΔΕ και τον ΔΕΔΔΗΕ.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου είχε δηλώσει ότι η πλατφόρμα ήταν σημαντική, αφού «Αυτοδιοίκηση και Δημόσια Διοίκηση μπορούν να περάσουν στην “επόμενη μέρα”. Μια μέρα με λιγότερη ταλαιπωρία για τον πολίτη και περισσότερη τεχνολογία προς όφελός του, ως αρχή μιας νέας ψηφιακής και λειτουργικής Ελλάδας που όλοι οραματιζόμαστε».

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή