Θανάσης Λιούτας: Επιχορηγήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών στους Δήμους Μετεώρων και Πύλης για τις ζημιές από θεομηνίες

Την απόφαση για τη χρηματοδότηση και δικών μας δήμων, και συγκεκριμένα του Δήμου Μετεώρων και Δήμου Πύλης, για ζημιές και θεομηνίες, υπέγραψε την 18η Μαΐου του 2022 ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κ. Στέλιος Πέτσας.

Ειδικότερα, η συνολική χρηματοδότηση για το σύνολο των πληττόμενων περιοχών στην ελληνική επικράτεια, βάσει της συγκεκριμένης απόφασης, φτάνει το ποσό των 8.710.000 ευρώ. Συγκεκριμένα για τους Δήμους, Μετεώρων και Πύλης, η χρηματοδότηση ανέρχεται αντίστοιχα σε, 100.000 ευρώ και σε 300.000 ευρώ.

Ο Τρικαλινός Βουλευτής, να σημειώσουμε ότι, έχει πραγματοποιήσει εκτενείς συναντήσεις εργασίας με τον κ. Πέτσα σχετικά με την ανάγκη της επιχορήγησης δήμων μας, λόγω των εκτεταμένων ζημιών που είχαν προκληθεί από πολύ ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ σχετικά με την ανάγκη της επιτάχυνσης της καταβολής των αποζημιώσεων λόγω θεομηνιών, είχε και έχει ο Θανάσης Λιούτας συνεργασία και με τον αρμόδιο Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο. Συνολικά, ο Νομός Τρικάλων, είχε τονίσει ο κ. Λιούτας στους αρμόδιους Υπουργούς, επλήγη σε έναν πάρα πολύ μεγάλο βαθμό από ακραία καιρικά φαινόμενα και θεομηνίες. «Πρόκειται για γεγονός, το οποίο δημιουργεί βαρύτατες συνέπειες και στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, καθώς και σε πλήθος άλλων επαγγελματικών δραστηριοτήτων. Καταστρέφονται δομές, δρόμοι, εγκαταστάσεις».

Ο Θανάσης Λιούτας τόνισε σήμερα ότι, η απόφαση της επιχορήγησης είναι μια πολύ σημαντική απόφαση, η οποία θα στηρίξει στην πράξη και δήμους του Νομού Τρικάλων, καθώς και ότι, πάντοτε στο επίκεντρο της συνεργασίας του με τον κ. Πέτσα και τον κ. Τριαντόπουλο, θα βρίσκεται το ζήτημα της ουσιαστικής στήριξης συνολικά του Νομού Τρικάλων. Όλων των δήμων και όλων των συμπολιτών μας.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Share:
Τραγωδία στην Πάτρα: Έχασε τη ζωή της έγκυος 38χρονη και το αγέννητο μωρό της

Τραγωδία στην Πάτρα: Έχασε τη ζωή της έγκυος 38χρονη και το αγέννητο μωρό της

Μία οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε στην Πάτρα, όταν μια 38χρονη γυναίκα που ήταν έγκυος στον όγδοο μήνα υπέστη τρεις ανακοπές καρδιάς …
Πρόστιμα έως 500 ευρώ από την εφορία για εκπρόθεσμες δηλώσεις

Πρόστιμα έως 500 ευρώ από την εφορία για εκπρόθεσμες δηλώσεις

Οι φορολογούμενοι που δεν θα υποβάλουν τις δηλώσεις τους εγκαίρως απειλούνται με βαριά πρόστιμα και προσαυξήσεις …
Καταστροφές στο κοιμητήριο του Γριζάνου από την κακοκαιρία

Καταστροφές στο κοιμητήριο του Γριζάνου από την κακοκαιρία

Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή σήμερα, προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο κοιμητήριο του Γριζάνου …