Βουλευτική Εκπροσώπηση

Θανάσης Λιούτας: Ξεμπλοκάρουν οι συντάξεις για πάρα πολλούς ασφαλισμένους

28 Jul 2021

Ο δρόμος προς τη συνταξιοδότηση ανοίγει για πάρα πολλούς συμπολίτες μας.

Ο δρόμος προς τη συνταξιοδότηση ανοίγει για πάρα πολλούς συμπολίτες μας.

Με τις τροποποιήσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστή Χατζηδάκη, ανοίγει ο δρόμος προς τη συνταξιοδότηση για πάρα πολλούς ασφαλισμένους.

Με τις νέες διατάξεις αυξήθηκε το ανώτατο όριο οφειλών που μπορούν να έχουν οι ασφαλισμένοι, ώστε να υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης.

Μάλιστα για την ανάγκη της αύξησης των πλαφόν των οφειλών, είχε συζητήσει ο Βουλευτής Τρικάλων, Θανάσης Λιούτας, με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στη συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου πριν λίγους μήνες.

Κατόπιν της συνάντησής του με τον Πρωθυπουργό, ο κ. Λιούτας είχε συναντηθεί και με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστή Χατζηδάκη, για να βρεθεί λύση στο ζήτημα αυτό.

«Οι οφειλές των αυτοαπασχολούμενων, των επιστημόνων, όλων των ελεύθερων επαγγελματιών, των αγροτών και των κτηνοτρόφων, αυξήθηκαν πάρα πολύ, εξαιτίας της υπερφορολόγησης της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ», είχε τονίσει ο Τρικαλινός Βουλευτής.

«Πρέπει να βρεθεί μια λύση, καθώς πάρα πολλοί υποψήφιοι συνταξιούχοι στον τόπο μου, δε θα μπορέσουν να βγουν στη σύνταξη», είχε υπογραμμίσει ο Θανάσης Λιούτας.

Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, ο κ. Λιούτας σημειώνει ότι, οι ασφαλισμένοι του πρώην ΕΤΑΑ (αυτοαπασχολούμενοι, επιστήμονες, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές, γιατροί, υγειονομικοί, μηχανικοί κ. αλ.), των οποίων οι ασφαλιστικές οφειλές δεν υπερβαίνουν το ποσό των 20.000 ευρώ, μπορούν πλέον να καταθέσουν αίτηση συνταξιοδότησης.

Επίσης, το όριο των 20.000 ευρώ ισχύει και για τους ασφαλισμένους του τέως ΟΑΕΕ. Για τους ασφαλισμένους του τέως ΟΓΑ, το όριο της οφειλής θα πρέπει να είναι έως 6.000 ευρώ.

Προϋπόθεση, ότι η οφειλή τους θα εξοφλείται τμηματικά με παρακράτηση από τη σύνταξη.

Ο Θανάσης Λιούτας θα συνεχίσει να είναι παρών σε όλη την προσπάθεια επούλωσης των οικονομικών συνεπειών που δημιουργήθηκαν από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που αύξησε κατακόρυφα τις ασφαλιστικές εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες και για όλον τον αγροτικό κόσμο.

«Όλοι οι συμπολίτες μας πρέπει να έχουν το δικαίωμα στη σύνταξη και προς αυτή την κατεύθυνση κινηθήκαμε και θα συνεχίσουμε να κινούμαστε. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα συνεχίσει να διορθώνει τις αδικίες που είχαν δημιουργηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ, αντιμετωπίζοντας ρεαλιστικά και με αποφασιστικές λύσεις τα προβλήματα. Ο αγώνας είναι διαρκής και θα συνεχιστεί. Σε αυτόν τον αγώνα, για τη διαχείριση του χρέους των συμπολιτών μας, που δημιουργήθηκε είτε στη διάρκεια της πανδημίας, είτε εξαιτίας των πολιτικών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θα είμαι πάντα παρών, προτείνοντας λύσεις και βοηθώντας την τοπική μας κοινωνία».

Trikalanews
Author: Trikalanews


«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Τα νέα της πόλης

«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Το φροντιστήριο Βιολογίας «Εξέλιξη» στα Τρίκαλα ξεκινά εγγραφές για τη θερινή προετοιμασία της νέας χρονιάς. Εξειδίκευση, ολιγομελή τμήματα και σταθερές επιτυχίες στις Πανελλαδικές.

Read More

Ζήσε τη επόμενη περιπέτειά σου ... στον Παρνασσό!
Ακουστικά βαρηκοΐας Βάγια Κουκουράβα


ΑΟ Τρίκαλα: Απόκτηση του Βασίλη Γιαννόπουλου στην επίθεση

Ο ΑΟ Τρίκαλα απέκτησε τον νεαρό επιθετικό Βασίλη Γιαννόπουλο από τους Κανονιέρηδες με στόχο την ενίσχυση της γραμμής κρούσης.

Read More


Στη Γερμανία η Φανή Τζέλη του ΣΟΑΤ με την Προολυμπιακή Ομάδα Τάεκβοντό

Η Φανή Τζέλη του ΣΟΑΤ ταξίδεψε στη Γερμανία ως μέλος της Προολυμπιακής Ομάδας Τάεκβοντό για το GERMANY OPEN G1 2025…

Read More


Αύριο η κηδεία του 15χρονου Γεωργίου Μάνη στα Τρίκαλα

Η οικογένεια αποχαιρετά τον 15χρονο Γεώργιο Θ. Μάνη. Η κηδεία θα τελεστεί την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου στις 18:00 στον Άγιο…

Read More


Η Κωνσταντίνα Τούνη ανοίγει μουσικά το Παζάρι Τρικάλων

Η Κωνσταντίνα Τούνη ανοίγει τις εκδηλώσεις του Τρικαλινού Παζαριού στις 14/9/2025 με παράσταση που συνδυάζει παράδοση και σύγχρονο ήχο.

Read More


Ευχές του Σακκά για γόνιμη σχολική χρονιά στους αγιασμούς

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς παρακολούθησε αγιασμούς σχολείων, ευχόμενος στους μαθητές γόνιμη σχολική χρονιά με δικαίωση των κόπων τους.

Read More


Αποχαιρετισμός στον Χρυσόστομο Μεσδανίτη, 75 ετών

Η αποχαιρετιστήρια τελετή για τον Χρυσόστομο Μεσδανίτη θα γίνει στις 12/9/2025, ενώ η αποτέφρωση στις 13/9/2025 στο Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας.

Read More

Load More

Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.