Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΘΕΣΣΑΛΙΑ: Τέλος του χρόνου η κοστολόγηση των έργων αποκατάστασης των υποδομών

Σε τι απέδωσε τις καθυστερήσεις των αποζημιώσεων ο Πρωθυπουργός

 

Ενώ οι πληγέντες των πλημμυρών στη Θεσσαλία και στον νομό Τρικάλων ειδικότερα, περιμένουν δυόμιση μήνες την καταβολή των ελάχιστων αποζημιώσεων για τις οικοσκευές, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, μιλώντας σχετικά σε ραδιοφωνική συνέντευξη, απέδωσε τον λόγο των καθυστερήσεων στις διασταυρώσεις των αιτήσεων και των στοιχείων που παραθέτουν οι δικαιούχοι ενώ έκανε λόγο για «επιτήδειους» που προσπαθούν να λάβουν χρήματα που δεν δικαιούνται.

Συγκεκριμένα, είπε, «Αρχικά πρέπει να στηρίξουμε τους ανθρώπους που υπέστησαν την καταστροφή. Μερικές φορές κρύβονται και επιτήδειοι που ζητούν χρήματα που δεν τους αναλογούν και γι’ αυτό γίνονται διασταυρώσεις και ζητώ λίγο υπομονή για την ολοκλήρωση των ελέγχων».

Όσον αφορά το ζήτημα των υποδομών, ανέφερε χαρακτηριστικά, «Για τις υποδομές και την κοστολόγηση των έργων αποκατάστασης θα είμαστε έτοιμοι στο τέλος του έτους».

Βέβαια, αναφέρθηκε και στο θέμα της επάρκειας νερού και των φραγμάτων με την τοποθέτησή του να προκαλεί ερωτήματα λέγοντας «Θα χρειαστούν έργα αλλά αυτό δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι πρέπει να γίνουν μεγάλα φράγματα. Δεν έχουμε αρκετό νερό για άρδευση, το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε νερό αλλά πλημμυρίζουμε άρα κάτι λάθος κάνουμε», είπε.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή