Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τι δείχνει η ιατροδικαστική εξέταση του 16χρονου πυγμάχου

Βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση είναι, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής έκθεσης, η αιτία θανάτου του 16χρονου πυγμάχου, Βασίλη Τόπαλου.

Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, ο νεαρός πυγμάχος, Βασίλης Τόπαλος, είχε βαρύτατες κακώσεις στο κεφάλι και αυτό που είναι τώρα υπό διερεύνηση είναι να βρεθεί από που προήλθαν.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αναμένεται να γίνουν συμπληρωματικές εξετάσεις οι οποίες θα οδηγήσουν τους ειδικούς σε συμπεράσματα.

Συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών

Σε κάθε περίπτωση, στα πλαίσια της προανακριτικής έρευνας αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν όλοι όσοι παρευρίσκονταν το μοιραίο εκείνο πρωινό στο γυμναστήριο, στον Ταύρο.

Ανάμεσά τους, ο έμπειρος και μεγαλύτεροs σε ηλικία πυγμάχος που φέρεται να αντιμετώπισε ο δεκαεξάχρονος σε αγώνα sparing.

«Λιποθύμησε φαίνεται και έπεσε και χτύπησε βαριά το κεφάλι του. Το μωρό μας βρέθηκε στην εντατική. Εκεί έπεσε σε κώμα 17 μέρες και πέθανε. Εμείς μάθαμε ότι έγινε σπάρινγκ, τον βάλανε με έναν 20χρονο κάπου 70 κιλά και το δικό μας ήταν 60 κιλά και 16 ετών. Αυτό ξέρουμε» είχε πει προ ημερών η γιαγιά του 16χρονου στον Alpha, επισημαίνοντας πως ήταν σε διαφορετική κατηγορία.

Το χρονικό του θανάτου του 16χρονου

Όλα ξεκίνησαν στις 16 Δεκεμβρίου του 2022, κι ενώ ο Βασίλης Τόπαλος προπονούνταν σε γυμναστήριο στην Καλλιθέα.

Ξαφνικά ένιωσε αδιαθεσία και πήγε στις τουαλέτες προκειμένου να ρίξει νερό στο πρόσωπο του. Στις τουαλέτες, ο 16χρονος βρέθηκε λιπόθυμος από ένα συναθλητή του, ενώ από την πτώση είχε χτυπήσει στο κεφάλι. Αμέσως οδηγήθηκε στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι. Μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου του 2023 παρέμεινε στην εντατική μονάδα του Τζάνειου νοσοκομείου, το οποίο στην ανακοίνωση που εξέδωσε για τη νοσηλεία του Βασίλη Τόπαλου ανέφερε τα εξής:

«O ασθενής Τ.Β., διακομίσθηκε με το Ε.Κ.Α.Β. στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, την 16/12/2022 σε κωματώδη κατάσταση, μετά από αναφερόμενη πτώση. Διασωληνώθηκε και υπεβλήθη σε κλινικό και απεικονιστικό έλεγχο, ο οποίος ανέδειξε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Χειρουργήθηκε επειγόντως για αφαίρεση οξέος υποσκληριδίου αιματώματος και στη συνέχεια διακομίσθηκε διασωληνωμένος, ώρα 18:40 μ.μ. στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου, σε βαριά κλινική κατάσταση και ετέθη άμεσα σε έντονη αποιδηματική αγωγή για τον έλεγχο του εκτεταμένου εγκεφαλικού οιδήματος.

Παρά την εντατική φαρμακευτική αγωγή και την υποστήριξη όλων των ζωτικών του λειτουργιών, ο ασθενής δεν παρουσίασε κλινική και απεικονιστική βελτίωση κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του. Η κλινική του εικόνα και ο απεικονιστικός έλεγχος παρουσίαζε συνεχή επιδείνωση και τελικώς ο ασθενής κατέληξε στις 02/01/2023 και ώρα 14:16 μ.μ.».

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή