Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο στους Δελφούς

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ Γυμνασίου του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων συμμετείχαν σε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική επίσκεψη στους Δελφούς.

Πρώτος σταθμός ήταν το Κέντρο Ενημέρωσης Θερμοπυλών, όπου, στη μία αίθουσα, οι μαθητές με ειδικά γυαλιά παρακολούθησαν ταινία εικονικής πραγματικότητας σχετικά με τη μάχη και αισθάνθηκαν σαν να ήταν παρόντες εκείνες τις ιστορικές μέρες, ενώ, στην άλλη αίθουσα, ενεργοποιώντας με την αφή τις διαδραστικές οθόνες, άντλησαν πληροφορίες σχετικά με το ιστορικό περίγραμμα των Περσικών πολέμων.

Στη συνέχεια, κατευθυνθήκαν στο Χάνι της Γραβιάς προκειμένου να παρατηρήσουν το μέρος στο οποίο τον Μάη του 1821 οι Έλληνες επαναστάτες, με επικεφαλή τον Οδυσσέα Ανδρούτσο, έγραψαν σελίδες ηρωισμού και δόξας, επιτυγχάνοντας την πρώτη ουσιαστική νίκη τους επί των τουρκικών δυνάμεων.

Η επόμενη στάση των εκδρομέων ήταν ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Ο έμπειρος ξεναγός κατάφερε να τραβήξει την προσοχή της μαθητικής ομάδας εμπλέκοντας στην ξενάγησή του αρχαιολογικά ευρήματα, ιστορικά στοιχεία, πτυχές της αρχαίας ελληνικής ζωής και διανόησης, ενώ, ταυτόχρονα, έκανε παραλληλισμούς με το παρόν. Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από τον ιερό αυτό τόπο, από τα εκθέματα του μουσείου και από το κάλλος της περιοχής.

Τέλος, η επίσκεψη στην Αράχωβα με θέα τα βουνά της περιοχής πρόσφερε στιγμές χαλάρωσης και ανεμελιάς!

Η επιστροφή διανθίστηκε με πολλά τραγούδια, γέλια, ικανοποίηση, πειράγματα, συνθήματα και όλα εκείνα που κάνουν τις σχολικές εκδρομές αξέχαστες.

Τη σχολική εκδρομή συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Μπλούτσου Παναγιώτα (ΠΕ 02 ΕΑΕ), Μακρή Αθανασία (ΠΕ 02 ΕΑΕ), Μεγαρχιώτη Χριστίνα (ΠΕ 86) και Σπανιάς Αθανάσιος (ΠΕ 04.01).

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή