Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο Τρικάλων στη Μάντοβα της Ιταλίας

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ KA122 «Paving the way for a greener digital future”, δέκα μαθητές/τριες και δυο εκπαιδευτικοί του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων επισκέφτηκαν την πόλη Μάντοβα της Ιταλίας, κατά το χρονικό διάστημα 1-7 Μαΐου 2022.  Ο εκπαιδευτικός Οργανισμός υποδοχής ήταν το  San Giorgio Comprehensive Institute  di Mantova. Παραβρίσκονταν  εκεί, επίσης, μέλη άλλων δυο ευρωπαϊκών σχολείων-εκπαιδευτικών κέντρων: Šilutės Martyno Jankaus pagrindinė mokykla  (Λιθουανία) και IES Laudio BHI (Ισπανία).  Εκπληρώνοντας τη βασική στοχοθεσία του έργου που είναι η  ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία της βιωσιμότητας, της αειφορίας και της προστασίας του περιβάλλοντος , η απόκτηση  δεξιοτήτων  στις  νέες τεχνολογίες, η ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, η επικοινωνία των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας σε διεθνές επίπεδο και η σφυρηλάτηση των ευρωπαϊκών δεσμών, οι μαθητές/μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί εργάστηκαν ομαδικά, διδάχτηκαν βιωματικά, περιηγήθηκαν σε βιότοπους, θαύμασαν μνημεία και αξιοθέατα μέσα σε μια ατμόσφαιρα συνεργασίας, αλληλεγγύης και συναδέλφωσης. Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα εργασίας και δραστηριοτήτων περιελάμβανε:

  1. Επίσκεψη στο δάσος Carpaneta (ένα από τα δέκα μεγαλύτερα δάση στα εδάφη και τις κοιλάδες της περιοχής της Λομβαρδίας , το οποίο είναι αποτέλεσμα αναδάσωσης).
  2. Περιβαλλοντική ξενάγηση στον ποταμό Mincio και το οικοσύστημα της λίμνης Superior της Μάντοβα .
  3. Επίσκεψη στη Βενετία και διάλεξη σχετικά με τη Λιμνοθάλασσα και τα κανάλια της πόλης.
  4. Χρήση των Νέων Τεχνολογιών για τη δημιουργία ψηφιακών περιηγήσεων από τους μαθητές, που εργάστηκαν σε μικτές πολυεθνικές ομάδες.
  5. Βιωματική παρουσίαση της Υδροπονικής καλλιέργειας.
  6. Επίσκεψη στο το τυροκομείο Grana Padano, όπου παρακολούθησαν τη διαδικασία παραγωγής του συγκεκριμένου τυριού.

Παράλληλα, εκτός από τις επισκέψεις εργασίας, τη  μελέτη πεδίου και τα εργαστήρια, μαθητές και εκπαιδευτικοί  πραγματοποίησαν επισκέψεις με ξεναγό στην υπέροχη πόλη της Μάντοβα, το  Palazzo Ducale και το Palazzo Te, αλλά και στην κοσμοπολίτικη Βενετία με το Παλάτι των Δόγηδων και τη μεσαιωνική και ταυτόχρονα σύγχρονη πόλη της Βερόνας.

Η ελληνική ομάδα απαρτίζονταν  από τους μαθητές/τριες : Αλεξάνδρα Καραμπατάκη ( Β’ Γυμνασίου), Μαρίλια Λεμονά (Β’ Γυμνασίου), Κρίστυ Αργυροπούλου (Γ’ Γυμνασίου), Αθανάσιο Ζιώγα (Γ’ Γυμνασίου), Αθανάσιο Καραγεώργο (Γ’ Γυμνασίου), Παναγιώτα Καραγεώργου (Γ’ Γυμνασίου), Μαρίλια Μπάνου (Γ’ Γυμνασίου), Παρασκευή Μίσιου (Γ’ Γυμνασίου),  Βασίλειο Ράπτη (Γ’ Γυμνασίου) και Φιλαρέτη Σπανιά (Γ’ Γυμνασίου), με συνοδούς τους εκπαιδευτικούς Αγορίτσα Σκαμπαρδώνη (ΠΕ02) και Γιώργο Παπαπαναγιώτου (ΠΕ11).

Οι μαθητές του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί επέστρεψαν, έχοντας στις αποσκευές τους νέες γνώσεις, πολύτιμες εμπειρίες, όμορφες  εικόνες, πολλαπλές και χρήσιμες  δεξιότητες, υπέροχες αναμνήσεις και πολλούς νέους φίλους και συνεργάτες.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή