Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το Γυμνάσιο Βαλτινού στο Radviliskis της Λιθουανίας

Την εβδομάδα από 4 έως 8 Απριλίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο Radviliskis της Λιθουανίας η τρίτη κινητικότητα του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο: «Ανάπτυξη δραστηριοτήτων STEM στο σχολείο».

Μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε σε δραστηριότητες ρομποτικής κατασκευάζοντας αυτοκίνητα- ρομπότ και προγραμματίζοντας την κίνησή τους στο εργαστήριο ρομποτικής του σχολείου.

Επίσης χρησιμοποιήσαμε το drone του σχολείου και είδαμε την πόλη του Radviliskis από ψηλά.

Οι Λιθουανοί εταίροι είχαν οργανώσει για όλους τους συμμετέχοντες στην κινητικότητα επίσκεψη στο κέντρο STEAM του Siauliai, μιας μεγάλης πόλης κοντά στο Radviliskis, όπου παρακολουθήσαμε workshops στα οποία υλοποιήσαμε πειράματα χημείας, κατασκευές ρομποτικής, χρησιμοποιήσαμε ηλεκτρονικά μικροσκόπια και διασκεδάσαμε χορεύοντας πάνω σε ειδικά διαμορφωμένο δάπεδο συνδεδεμένο με υπολογιστή.

Παράλληλα, επειδή η περίοδος του Πάσχα πλησίαζε, παρακολουθήσαμε ένα εργαστήριο ζωγραφικής παραδοσιακών Λιθουανικών Πασχαλινών αυγών και κατασκευάσαμε και κεριά.

Εκτός από τις δραστηριότητες αυτές που είχαν άμεση σχέση με την υλοποίηση των στόχων του προγράμματος είχαμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στην πόλη του Trakai, την πρώτη πρωτεύουσα της Λιθουανίας και να επισκεφτούμε το επιβλητικό κάστρο της που βρίσκεται σε νησί.

Επισκεφτήκαμε επίσης τον λόφο των Σταυρών, που είναι μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, καθώς και την πρωτεύουσα Βίλνιους απολαμβάνοντας την πεζοπορία στα γραφικά στενά της παλιάς πόλης.

Οι Λιθουανοί εταίροι μας φρόντισαν να γνωρίσουμε και την κουλτούρα της χώρας τους δοκιμάζοντας παραδοσιακές συνταγές, ακούγοντας παραδοσιακή μουσική και κάνοντας μαθήματα παραδοσιακών χορών.

Παράλληλα σε συντονιστική συνάντηση κανονίσαμε τις επόμενες κινητικότητες και συζητήσαμε για την πορεία της υλοποίησης των παραδοτέων του προγράμματος.

Επιστρέψαμε από τη Λιθουανία απόλυτα ευχαριστημένοι από την θερμή φιλοξενία, την άψογη οργάνωση των δραστηριοτήτων STEM  καθώς και των επισκέψεων- ξεναγήσεων που είχαν οργανώσει για τους συμμετέχοντες οι Λιθουανοί εταίροι.

Η ομάδα Erasmus του Γυμνασίου Βαλτινού

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή