Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ για την τραγωδία στον Προφήτη Ηλία

Το ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ, μετά από συνεδρίασή του, ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:

1.           Ο τραγικός θάνατος της 16χρονης μαθήτριας συγκλόνισε όχι μόνο τα Τρίκαλα, αλλά και το πανελλήνιο. Είτε τη δολοφόνησαν είτε την εξώθησαν και την εξανάγκασαν σε «αυτοκτονία» πρόκειται για έγκλημα καραμπινάτο.

2.           Η Μαρία ήταν ένα κορίτσι δικό μας. Εδώ στη μικρή μας πόλη γεννήθηκε κι εδώ έζησε τη σύντομη ζωή της. Ήταν μια Ελληνίδα αλβανικής καταγωγής, παιδί φτωχής εργατικής οικογένειας. Ένα παιδί 16 ετών ποτέ δεν μπορεί να φταίει το ίδιο για τον θάνατό του.

3.           Όσο πολύπλοκο και με αγνώστους x κι αν εμφανίζεται το Συμβάν του θανάτου της, δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι θα μείνει ανεξιχνίαστο και χωρίς την πλήρη διαλεύκανσή του. Μια νέα υπόθεση «Άλεξ» στα Τρίκαλα μας φαίνεται αδιανόητη.

4.           Απ’ τα αθηναϊκά κανάλια γνωρίζαμε τις τηλεδίκες που διεξάγονταν από κίτρινους «μεγαλοδημοσιογράφους» με τη συνδρομή γνωστών «μεγαλοδικηγόρων», οι οποίες πολλές φορές προκάλεσαν την κοινωνικο-πολιτική κατακραυγή και την αποδοκιμασία από κόμματα, κρατικούς θεσμούς και δικηγορικούς συλλόγους. Τώρα στα Τρίκαλα παρακολουθούμε μια ραδιοδίκη διαρκείας από ένα Δημοσιογράφο με την πρόθυμη συνδρομή του Δικηγόρου της υπόθεσης που τον τροφοδοτεί καθημερινά στον αέρα με καταθέσεις μαρτύρων και κάθε άλλο στοιχείο της εν εξελίξει δικογραφίας, που κατά τον νόμο σ’ αυτή τη φάση είναι αυστηρώς απόρρητη. Ένας απλός Δημοσιογράφος (ή μήπως δεν είναι;) αυτοανακηρύχτηκε σε Ανακριτή, Αστυνόμο, Εισαγγελέα, Ιατροδικαστή και Δικαστή, που από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να εκδώσει τη δικαστική απόφαση!! Πρόκειται για αγνόηση κάθε κανόνα δεοντολογίας δημοσιογράφων ή δικηγόρων, αλλά και για σοβαρές παρανομίες που διαπράττονται δημόσια και σε καθημερινή βάση. Καταλύεται το κράτος δικαίου και οι θεσμοί. Καταλύεται η ίδια η δημοκρατία και η συντεταγμένη πολιτεία. Συμβαίνει κάτι το πολύ ανησυχητικό που τόσο η Κοινωνία, όσο και οι Θεσμοί σιωπούν!

–    Ο Δικηγορικός Σύλλογος, ανεχόμενος τον ευτελισμό του δικηγορικού λειτουργήματος, σιωπά εκκωφαντικά. Ομοίως και η ΕΣΗΕΘΣΤ.

–    Η Εισαγγελία δεν παρεμβαίνει (ενώ παραβιάζονται σοβαροί δικονομικοί κανόνες).

–    Οι Αρχές του τόπου (συμπεριλαμβανομένης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης) ανέχονται και σιωπούν.

–     Κόμματα, συνδικάτα, επιστημονικοί σύλλογοι, φορείς, κινήσεις και κινήματα δεν ακούστηκαν ακόμα, αλλά και

–     Μεμονωμένοι πολίτες, δημοσιογράφοι, δικηγόροι, μη ανεχόμενοι τον ευτελισμό της επαγγελματικής αξιοπρέπειας ή της αξιοπρέπειας του πολίτη, οφείλουν να αντιδράσουν.

5.     Το Έγκλημα του Προφήτη Ηλία έχει ολοφάνερα σοβαρές κοινωνικές προεκτάσεις και αίτια, που αγγίζουν βαθιά το DNA των σύγχρονων κοινωνιών μας, που δεν πρέπει να το βάλουμε κάτω απ’ το χαλί και να το ξεχάσουμε. Ιδιαίτερα ως Τρικαλινή κοινωνία πρέπει ν’ ανοίξουμε ένα σοβαρό διάλογο, βάζοντας το μαχαίρι στο κόκκαλο, αν δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον.

6.     Παρότι ως ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ εκτιμούμε ότι όλα τα παραπάνω προβλήματα είναι πρωτίστως κοινωνικά και αντιμετωπίζονται πρώτα και κύρια με την αφύπνιση και την ενεργοποίηση των ίδιων των πολιτών, ωστόσο επιφυλασσόμαστε και για προσφυγή στον Εισαγγελέα για δικές του παρεμβάσεις, όταν χρειασθεί.

ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή