Το 7ο Γυμνάσιο Τρικάλων σάρωσε τα βραβεία

Στο πλαίσιο της δράσης «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο» στην τελική  εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας «Νόησις» το 7ο Γυμνάσιο Τρικάλων απέσπασε 9 συνολικά βραβεία για την παράστασή του «Το όνειρο του Κλεάνθη». 
 
Το θέμα της παράστασης έχει  ως αφετηρία τη δομή της ύλης και αποτελεί διδακτική πρόταση για τη διδασκαλία του «Καθιερωμένου Προτύπου» της σύγχρονης Φυσικής στοιχειωδών σωματιδίων που θα μπορούσε να ενσωματωθεί στο Γυμνάσιο.

Έχοντας τα παραπάνω ως αφετηρία, η  Θεατρική Ομάδα του Σχολείου με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς Θανάση Σπανιά, Μιχάλη Παπαζήση και Εύα Συμεωνίδη, δραματοποίησαν με πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο (αλλά και με πολύ χιούμορ) τις έννοιες της Φυσικής και δημιούργησε τη συγκεκριμένη παράσταση.

Σε αυτή πρωταγωνιστεί ο Κλεάνθης, ένας μαθητής Γυμνασίου που μόλις επισκέφτηκε το CERN. Γυρνώντας το βράδυ στο ξενοδοχείο, μιλά με τη μητέρα του ώσπου αποκοιμιέται και τότε, αρχίζουν να ζωντανεύουν  όλα αυτά τα παράξενα σωματίδια για τα οποία μόλις εκείνη την ημέρα είχε ακούσει…

Η Θεατρική Ομάδα του 7ου ευχαριστεί θερμά την Αντωνέλλα Χήρα για τη υπέροχη θεατρική της καθοδήγηση και τον Κώστα Μπουντούρη για μοναδικές μουσικές του συνθέσεις. Επίσης ευχαριστεί θερμά όλους τους ανθρώπους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τρικάλων για την ζεστή τους φιλοξενία που προσέφεραν τα απογεύματα, κατά την φάση της ανάπτυξη του σεναρίου της παράστασης.
 
Τα βραβεία που απέσπασε η παράσταση είναι:

  • Καλύτερης συμμετοχής στη δράση
  • Καλύτερης συνολικής παρουσίασης
  • Καλύτερης σκηνοθεσίας
  • Καλύτερου σεναρίου
  • Καλύτερης χορογραφίας
  • Καλύτερα σκηνικά κουστούμια
  • Διάδοσης και προώθησης της παράστασης
  • Ανάπτυξη διαδικτυακού περιβάλλοντος για την παράσταση
  • Ανάπτυξη υλικού διάδοσης της παράστασης

Στην Θεατρική Ομάδα του 7ου Γυμνασίου Τρικάλων συμμετέχουν οι μαθητές της Γ’ Τάξης (αλφαβητικά): Κων/νος Αλεξανδρόπουλος, Ευαγγελία Βορδώνη, Ευάγγελος Γιαννικώστας, Ελένη Καλαντζή, Δήμος Κάλλος, Φαίη Καραΐσκου, Γεωργία Κατσάρου, Θεοφάνης Κούκλας, Ευθύμης Μπίτος, Χρήστος Μπουκουράκης, Γιώργος Ντίνος, Άγγελος Παπαγεωργίου, Σταυρούλα Παπαδημητρίου, Γεώργιος Πασχάλης, Μάριος Πασχάλης, Μαρία- Ελευθερία Πατσιούρα, Ισμήνη- Νικολέττα Σαβουλίδη, Γεώργιος- Ιωάννης Σπυρόπουλος, Στέφη Στάμου, Μαρία- Άννα Στρωματά, Αναστασία Τζαφόλια, Στέλλα Τζουρτζιώτη, Δήμητρα- Αικατερίνη Τσιάτσιου και Μαρία Φατούρου.
 
 
 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή