Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το «Κίνημα Αλλαγής» Τρικάλων σε …αντίδραση και με αίτημα …ξεσηκωμό

Για το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τα τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
 
Από το τοπικό «Κίνημα Αλλαγής», εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Για άλλη μια φορά , γινόμαστε μάρτυρες της άνισης μεταχείρισης της κεντρικής εξουσίας , απέναντι στην πόλη μας.
Ως γνωστόν, τα Τρίκαλα, υστερούν πληθυσμιακά, συγκριτικά με άλλες θεσσαλικές  πόλεις, με ότι αυτό συνεπάγεται, σε σχέση μάλιστα με τις προεκλογικές στοχεύσεις της εκάστοτε κυβέρνησης.

Από την άλλη, με λύπη διαπιστώνουμε, ότι η πλειοψηφία των τοποθετήσεων των τελευταίων ημερών γύρω από το θέμα, σε ότι αφορά τους φορείς, προσωπικότητες και κομματικούς σχηματισμούς της πόλης, αποβλέπει στην αποκόμιση μικροπολιτικού οφέλους.
Ευτυχώς, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.

Στην προκειμένη περίπτωση, και εφόσον το θέμα, δεν έχει ΄΄κλείσει΄΄,  χρειάζεται άμεσα, σύγκλιση εξ αρχής, όλων των σχετικών φορέων, θεσμών, συλλογικοτήτων, κομμάτων κ.λ.π. , προκειμένου να χαραχθεί μια κοινή γραμμή δράσης και διεκδίκησης, όσων ο Νομός μας δικαιούται. 

Είναι γεγονός ότι η πόλη μας, εδώ και αρκετά χρόνια, έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου, τόσο στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης, όσο και σε αυτόν των νέων τεχνολογιών και καινοτόμων δράσεων.

Είναι απαράδεκτο, η πρόοδος αυτή, να μη λαμβάνει τη στοιχειώδη επιβράβευση από την Κυβέρνηση, πάρα τις σκληρές προσπάθειες των περισσότερων εξ υμών, από την ημέρα που ξεκίνησε η κρίση  μέχρι και σήμερα.

Αναμένουμε τις επόμενες ημέρες, την ανάληψη πρωτοβουλιών, τόσο από τους τοπικούς βουλευτές, κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, όσο και από τις δημοτικές Αρχές του Νομού, και φυσικά την Περιφέρεια.

Θα πρέπει να γίνει από όλους κατανοητό, ότι οι κρίσιμες, επικείμενες αποφάσεις,  αφορούν όλους μας  και θα επηρεάσουν σημαντικά, το μέλλον της πόλης, τόσο στην καθημερινότητα της, όσο και στην περαιτέρω εξέλιξη της, σε όλα τα επίπεδα.

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή