Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το βλέμμα στην …Εφορία

Ξεκινούν αύριο οι υποχρεωτικοί ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη στο Δημόσιο.
 
Αύριο ενεργοποιείται η διάταξη των υποχρεωτικών ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέη στο Δημόσιο όπως προβλέπεται σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Η Εφορία ξεκινά τους πλειστηριασμούς με ακίνητα ακόμα και για χρέη άνω των 500 ευρώ δεν εφησυχάζει κανέναν καθώς εκτός των μεγαλοφειλετών πάνω από 4 εκ. νέα ΑΦΜ μπήκαν στη λίστα της εφορίας για χρέη μέχρι 20.000 ευρώ και αντιπροσωπεύουν μόνο το 6,4% των συνολικών οφειλών προς την Εφορία.

Η Κυβέρνηση, αδυνατεί να αντιληφθεί ότι η συσσώρευση των χρεών είναι αποτέλεσμα της χρεοκοπίας της Ελληνικής οικονομίας και των αλλεπάλληλων μνημονίων που σάρωσαν μαζί με τη φοροληστεία τα εισοδήματα εργαζομένων και φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Τεράστια χρέη συσσωρεύτηκαν και στα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία συγκεντρώνονται στις υπηρεσίες του ΚΕΑΟ που είναι ενταγμένα στον ΕΦΚΑ. Η δυνατότητα ανάθεσης σε ιδιώτες εκτιμητές της αξίας των υπό πλειστηριασμών περιουσιακών στοιχείων στην εμπορική τους αξία θα θέσει ιδιαίτερα τις κατοικίες στα «αρπακτικά» που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση.

Για πολλούς πολιτικούς αναλυτές, εκτιμάται ότι οι πληστειριασμοί αυτοί θα αποτελέσουν και το "κύκνειο άσμα" της παρούσας Κυβέρνησης…

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή