Το τελευταίο ταγκό στις Πρέσπες…

Πολλοί ξένοι και δυστυχώς αρκετοί Έλληνες, διερωτώνται και απορούν καιρό τώρα, γιατί δεν  μπορούσε να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση για το όνομα της FΥΡΟΜ.

Δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί οι Έλληνες αντιδρούν τόσο πολύ, στην χρήση του όρου «Μακεδονία», από τον βόρειο γείτονα μας. Δεν μπορούσαν να αντιληφθούν ότι το όνομα της Μακεδονίας μας, είναι η «ψυχή» μας. Είναι ο Πολιτισμός μας. Είναι η Ιστορία μας. Γιατί χάρις στους Έλληνες Μακεδόνες Βασιλείς, ο Ελληνικός πολιτισμός διαδόθηκε σε όλον τον αρχαίο κόσμο. Χάρις σε αυτούς, η Ελληνική γλώσσα, έγινε η επίσημη γλώσσα όλου του αρχαίου κόσμου και τα Ιερά μας Ευαγγέλια, γράφθηκαν στην γλώσσα μας.

«Ψιλά γράμματα» για πολλούς, εντός και εκτός της χώρας, μείζονα όμως για την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. 
Για αυτό και όλοι οι υπεύθυνοι πολιτικοί παράγοντες, που χειρίσθηκαν το εθνικό μας θέμα τα τελευταία 30, σχεδόν, χρόνια, δεν προχώρησαν στην οποία λύση. Γιατί από μια κακή λύση, η μη λύση, είναι προτιμότερη.

Όλα αυτά, μέχρι να έρθει στην εξουσία, ο άνθρωπος για ΌΛΕΣ  τις δουλειές. Ο μοιραίος άνθρωπος, για την Πατρίδα μας. Ο Αλέξης Τσίπρας.

Εμφορούμενος από πολυπολιτισμικές και διεθνιστικές  αντιλήψεις, συνεπικουρούμενος από τον μαρξιστή υπουργό του των Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, δεν αποτελεί έκπληξη η Συμφωνία των Πρεσπών, ( πόσο τυχαία άραγε η επιλογή αυτή), για την Π.Γ.Δ.Μ.
Τα έδωσε σχεδόν, όλα. Και «Μακεδονική» γλώσσα και «Μακεδονική» εθνότητα, αλλά και  «διαβατήριο» για το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Κάτι που δεν είχε διανοηθεί να παραχωρήσει, κανένας Έλληνας ηγέτης πριν.

Και τι πήρε; Αβέβαιες υποσχετικές για το μέλλον και την…. γραβάτα του Ζάεφ.

Κι από κοντά και οι… «Μακεδονομάχοι» του Πάνου Καμμένου. Πιστοί στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις ότι δεν θα στήριζαν ποτέ μια κυβέρνηση, που θα έδινε το όνομα της Μακεδονίας στους γείτονες, έκαναν μια ακόμα…. κυβίστηση- πιρουέτα, και όλα καλά για την…ΚΑΡΕΚΛΑ.

Και για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, έκαναν βουτιά στο χθες, αναζητώντας στηρίγματα και συνενόχους στον Αβέρωφ, τον Μπαμπινιώτη, τον Μητσοτάκη, τον Παπανδρέου, τον Καραμανλή και φυσικά τον Σαμαρά. Όλοι έφταιξαν. Όλοι ευθύνονται, εκτός του Τσίπρα , του Κοτζιά , του Καμμένου….

Μέχρι και ΑΠΟΡΡΗΤΑ έγγραφα του Υπουργείου Εξωτερικών, αποχαρακτήρισαν "εν μια νυκτί", για να πλήξουν την Ν.Δ. Χρησιμοποιώντας τα επιλεκτικά και αποσπασματικά, θυσία στο βωμό του κομματικού μικροσυμφέροντών τους, χωρίς να δίνουν ευκαιρία ανταπάντησης, ΟΎΤΕ στον αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη!!

Τώρα, ΔΕΝ υπάρχει γυρισμός. Δυστυχώς, για την Πατρίδα μας. Μόνη ελπίδα, μια γρήγορη ΠΟΛΙΤΙΚΉ  ΑΛΛΑΓΗ στη χώρα μας. Για να περισώσουμε ότι μπορεί να περισωθεί.

Και να ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ αυτοί που ΠΡΟΔΩΣΑΝ τις ελπίδες και τα όνειρα ενός ολόκληρου λαού. Και αυτή η ΑΛΛΑΓΗ, δεν θ αργήσει.
Ο λαός θα πάρει την τύχη στα χέρια του και θα τους πληρώσει με το ίδιο νόμισμα…
 
Ηλίας Βλαχογιάννης
πρ. Νομάρχης και βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ.
 
ΙΑφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή