Τρίκαλα: Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία

Ραντεβού στους δρόμους δίνουν συνδικάτα, κοινωνικοί φορείς και εργαζόμενοι…

Μαζικά είναι τα καλέσματα στα Τρίκαλα για συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση που έχει κηρυχθεί για αύριο Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου ενάντια στο νέο εργατικό νομοσχέδιο

Η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 το πρωί στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Τα καλέσματα

Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων

Ο Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων μέλος της ΟΓΕ καλεί τις γυναίκες να συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνουν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα, την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη στα Τρίκαλα στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ενάντια στο νέο αντεργατικό έκτρωμα που μονιμοποιεί την εργασιακή ζούγκλα, που το φέρνει η κυβέρνηση στη βουλή την ώρα που οι οικογένειές μας στη Θεσσαλία μετράνε ακόμα νεκρούς από τις πλημμύρες, έχοντας θαμμένα τα σπίτια τους και το βιος τους κάτω από τις λάσπες.

Ξεσηκωνόμαστε ενάντια στο νέο νομοθετικό τερατούργημα που φέρνει η κυβέρνηση, που απογειώνει την ευελιξία με πρώτα θύματα τις γυναίκες. Θεσμοθετεί:

– Την «πολλαπλή εργασία» και το δικαίωμα των εργοδοτών να κάνουν λάστιχο τη ζωή των εργαζομένων απασχολώντας τους έως και 13 ώρες την ημέρα, έως και 78 ώρες την εβδομάδα, σε 2 και 3 δουλειές για να τα βγάλουν πέρα με τους μισθούς πείνας και την υπέρογκη ακρίβεια.

– Τις βάναυσες συμβάσεις εργασίας «μηδενικών ωρών» και «κατά παραγγελία» που στην πράξη σημαίνουν ότι οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες δεν θα ξέρουν αν, πότε και πόσες ώρες θα δουλέψουν. Οι εργαζόμενες γυναίκες θα ζουν αναμένοντας την πολυπόθητη ειδοποίηση, χωρίς να έχουν ελεύθερο χρόνο, χωρίς να μπορούν να οργανώσουν τη ζωή τους, ούτε να συνδυάσουν την εργασία με τη μητρότητα.

– Τη δοκιμαστική περίοδο ως ένα ακόμα όπλο στα χέρια της εργοδοσίας για να “ξεφορτώνεται” εύκολα και χωρίς κόστος εγκύους και νέες μητέρες, αλλά και εργαζόμενους που “ενοχλούν” λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης.

– Το χτύπημα του πενθήμερου, καθώς στις επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας θα εφαρμοστεί η 6ήμερη εργασία, όπως και σε όσες 24ωρης λειτουργίας επικαλούνται «φόρτο εργασίας», εκτινάσσοντας αυτόματα το ωράριο εργασίας από τις 40 στις 48 ώρες την εβδομάδα.

– Τη διευθέτηση εργασίας με απόφαση του εργοδότη, προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω τις βάρβαρες διατάξεις του ν. Χατζηδάκη, φέρνοντας νέες απλήρωτες υπερωρίες και επιδείνωση της ψυχικής και σωματικής υγείας των γυναικών που εξουθενώνονται για να “προσαρμοστούν” στις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων για μεγαλύτερα κέρδη.
– Το χτύπημα της απεργίας και της συλλογικής απόφασης των εργαζομένων για την περιφρούρησή της από τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς της εργοδοσίας, προβλέποντας πρόστιμα και φυλακίσεις και καθιστώντας το νομοσχέδιο «μνημείο καταστολής των εργατικών αγώνων».

Δε συμβιβαζόμαστε μ’ αυτό το νέο χτύπημα στη ζωή και τα δικαιώματά μας, ενώ αντιμετωπίζουμε καθημερινά την ακρίβεια που τσακίζει τους μισθούς μας και τη νέα επίθεση που ετοιμάζεται μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για πάγωμα των συντάξεων και για νέα χαράτσια.

Δεν μας θολώνουν τα νερά οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για “ξεπάγωμα των τριετιών” που αποτελούν προπαγανδιστικά τερτίπια, αφού οι περισσότεροι εργαζόμενοι είτε δεν θα δουν αύξηση είτε θα πρέπει να περιμένουν χρόνια για να πάρουν κάποια ψίχουλα, καθώς από τη μία δεν έχει αναδρομική ισχύ το μέτρο και από την άλλη αποτελεί “κενό γράμμα”, λόγω της κυριαρχίας των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και της μερικής απασχόλησης.

Δεν ανεχόμαστε από την μια να καιγόμαστε και να πνιγόμαστε κι από την άλλη να έχουμε απέναντί μας ένα κράτος εχθρικό, απόλυτα ικανό να προστατεύσει τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων αλλά ανίκανο να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες μας και να προστατεύσει τις ζωές μας.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για σταθερή εργασία για όλες τις γυναίκες με μείωση του εργάσιμου χρόνου και με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα , για 7ωρη- πενθήμερη – 35ωρη εργασία, με μέτρα Υγείας και Ασφάλειας στο χώρο δουλειάς, με μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας με βάση τις δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας τον 21ο αιώνα

Απαιτούμε:

• Να μην περάσει το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο κτηνωδία της κυβέρνησης.

• Να ξεπαγώσουν τώρα οι τριετίες για όλους και όλες τις εργαζόμενες και αναδρομικά από το 2012, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

• Να καταργηθεί ο ΦΠΑ και οι άλλοι άδικοι έμμεσοι φόροι στα τρόφιμα και σε άλλα βασικά είδη όπως το νερό, η ενέργεια και τα καύσιμα.

• Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στις τιμές όλων αυτών των βασικών αγαθών για την εργατική και λαϊκή οικογένεια

• Άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού της Θεσσαλίας.

• Αποζημίωση 100%, άμεση και πλήρη αποκατάσταση με πραγματική προστασία όλων-όσων βούλιαξε στις λάσπες και στα αποκαΐδια η εγκληματική πολιτική του κέρδους.

Μετατρέπουμε την οργή και την αγανάκτησή μας σε διεκδικητικό αγώνα

ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΙΣ 10:00ΠΜ

ΕΛΜΕ Τρικάλων

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Πανεργατικής Πανελλαδικής Απεργίας, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Απαιτούμε την απόσυρσή του και καλούμε τους/τις εργαζόμενους/ες να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα.

Η ΟΛΜΕ καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 10.30 π.μ.

Όλοι/ες στον Αγώνα! Όλοι/ες στην Απεργία!

Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων ν. Τρικάλων

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Ν.Τρικάλων καλεί όλους τους συναδέλφους συνταξιούχους να ενισχύσουν με την παρουσία τους, την Απεργιακή

Συγκέντρωση, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, που διοργανώνουν τα σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, στις 10:00 το πρωί, διαμαρτυρόμενοι για το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που κατατίθεται την ίδια μέρα για ψήφιση στη βουλή.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Γεώργιος Χαχάμης
Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Αικατερίνη Γιώτη

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Τρικάλων

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Τρικάλων συμμετέχει στο απεργιακό συλλαλητήριο την Πέμπτη 21/09/2023 ώρα 10 π.μ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, για το αντεργατικό νομοσχέδιο πού προωθεί η κυβέρνηση και συμπαράσταση στους πλημμυροπαθείς.

Να μη λείψει κανείς.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Όχι στο νομοσχέδιο της πλήρους εργασιακής απορρύθμισης.

Όλες και όλοι στην απεργία και τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων

Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου όλες και όλοι συμμετέχουμε στην απεργία και τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων απέναντι στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Ενώνουμε τη φωνή μας για να μην περάσει το νομοσχέδιο Γεωργιάδη – Μητσοτάκη, που διαλύει βασικά εργασιακά δικαιώματα, επιδεινώνει όρους και συνθήκες εργασίας και υποβαθμίζει τη ζωή χιλιάδων εργαζομένων.

Για να μην περάσουν:

– Οι συμβάσεις «κατά παραγγελία» και όλες οι παρόμοιες συμβάσεις ακραίας εργασιακής επισφάλειας στις οποίες οι εργαζόμενοι υποχρεούνται να είναι στη διάθεση της επιχείρησης όποτε και όσο τους χρειαστεί, χωρίς στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.

– Η ουσιαστική κατάργηση του πενθήμερου σε χιλιάδες επιχειρήσεις και η δυνατότητα υποχρεωτικής απασχόλησης 6η μέρα.

– Η νομιμοποίηση των απλήρωτων υπερωριών με την “ευέλικτη” διευθέτηση του χρόνου εργασίας στη βάση ατομικής συμφωνίας εργοδότη εργαζόμενου.

– Η παράλληλη απασχόληση μέχρι 13 ώρες την ημέρα, και η πλήρης εξουθένωση των εργαζομένων με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και ασφάλειά τους – αλλά και την ασφάλεια όσων σχετίζονται με τις υπηρεσίες τους.

– Η κατάργηση της υποχρεωτικής προαναγγελίας υπερωριών σε επιχειρήσεις που εφαρμόζουν σύστημα ηλεκτρονικής κάρτας και η επιδείνωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

– Η εξάμηνη δοκιμαστική περίοδο εργασίας με “αυτοδίκαια λύση της σχέσης εργασίας αν δεν είναι επιτυχή.

Για να μην περάσει

– Η ποινικοποίηση της απεργιακής περιφρούρησης και ο περιορισμός του συνταγματικού δικαιώματος της απεργίας.

Η κυβέρνηση προσπαθεί -ως συνήθως- να κρύψει τις επιπτώσεις του νομοσχεδίου πίσω από ψέματα και επικοινωνιακά παιχνίδια, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα ή ρίχνοντας την ευθύνη σε μια ευρωπαϊκή οδηγία που είναι σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση.

¨Όμως η πραγματικότητα είναι ότι, την ώρα που στην Ευρώπη έχει ανοίξει ο διάλογος για μείωση του εργάσιμου χρόνου, στην Ελλάδα η κυβέρνηση της ΝΔ προκειμένου να εξυπηρετήσει μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, νομοθετεί δωρεάν υπερωρίες, κατάργηση του 8ωρου και του 5νθήμερου. Την ώρα που στην Ευρώπη, ακόμα και χώρες που είχαν υιοθετήσει τις ακραία ευέλικτες μορφές εργασίας σήμερα τις καταργούν, η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Γεωργιάδη τις νομοθετεί.

– Αγωνιζόμαστε μαζί με τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, μέσα και έξω από τη βουλή για να μην περάσει το νομοσχέδιο της πλήρους εργασιακής απορρύθμισης.

– Αγωνιζόμαστε για αξιοπρεπείς μισθούς, για μείωση ωρών εργασίας, για ανθρώπινους όρους και συνθήκες στους χώρους δουλειάς.

– Αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα των εργαζόμενων στην προσωπική και οικογενειακή ζωή. Για να μην αναγκάζονται να φύγουν από τη χώρα για να εργαστούν και να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

– Αγωνιζόμαστε για εργασία και ζωή με δικαιώματα.©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή