Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τρίκαλα: Στο επίκεντρο «η αξία της τρίτης ηλικίας»

Νέα δράση από την 1η ΤΟΜΥ σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας

Χθες Δευτέρα 15 Μαΐου, ο Κοινωνικός Λειτουργός της 1ης ΤΟΜΥ Τρικάλων – Ντάσκας Ιορδάνης σε συνεργασία με την Νοσηλεύτρια του Κ.Υ. Τρικάλων – Μαρία Πινακούλα, πραγματοποίησαν ενημερωτική δράση με θέμα «Η αξία της τρίτης ηλικίας» στους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του 18ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων, με τη διενέργεια ομιλίας – παρουσίασης και βιωματικών δράσεων – ασκήσεων.

Σκοπός της παρέμβασης ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με την αξία της τρίτης ηλικίας, η άρση των προκαταλήψεων για τους ηλικιωμένους και η συνειδητοποίηση ότι τα άτομα τρίτης ηλικίας μπορούν να προσφέρουν πολλά στα παιδιά και στους νέους. Επίσης, να γίνει κατανοητό ότι όπως οι ηλικιωμένοι προσφέρουν στα παιδιά και στα εγγόνια τους, το ίδιο και αυτά μπορούν να συμβάλουν στην υποστήριξη και στην φροντίδα τους.

Ευχαριστούμε τον Διευθυντή και τους Δασκάλους του 18ου Δημοτικού Σχολείου, που με τη βοήθεια και την εξαιρετική φιλοξενία τους, βοήθησαν στην επιτυχή υλοποίηση της δράσης.

Η δράση υλοποιήθηκε με αφορμή την «Ανάπτυξη – υλοποίηση από το Υπουργείο Υγείας δράσεων και παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του μαθητικού πληθυσμού στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας σε Εθνικό Επίπεδο, για το σχολικό έτος 2022 – 2023».

Τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας κατά του κορωνοϊού.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή