Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τρίκαλα: Συνεχίζονται οι καταθέσεις για την παρενόχληση μαθητριών σε σχολείο

Τι είπε η διεύθυνση του σχολείου στο Τrikalanews.gr – Τι λέει η αστυνομία

Για τη διαδικασία που αφορά την λεκτική παρενόχληση ανήλικων μαθητριών από εργάτη συνεργείου που εκτελούσε εργασίες στο χώρο του σχολείου, μίλησε στο Τrikalanews.gr η διευθύντρια του σχολείου.

Όπως ανέφερε, συνεχίζονται οι καταθέσεις των γονέων, ενώ όπως εξήγησε, πρόκειται για μια διαδικασία που δεν έχει ολοκληρωθεί οπότε και δεν είναι ακόμη γνωστό το σύνολο των κοριτσιών που θα προβούν σε αντίστοιχη καταγγελία.

Μέχρι και σήμερα, κοντά στις πέντε ήταν οι περιπτώσεις μαθητριών, που καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν λεκτική παρενόχληση.

Φυσικά, το σημαντικό στην υπόθεση είναι ότι οι μαθήτριες άμεσα κατήγγειλαν τα όσα συνέβησαν στη διεύθυνση που κινητοποιήθηκε. Όπως είπε και η διευθύντρια, ακόμη και αν επρόκειτο για μια εξωσχολική παρενόχληση θα έπρεπε να υπάρξει άμεση παρέμβαση και ενεργοποίηση των διαδικασιών.

Προβληματίζουν οι εργασίες και οι εξωσχολικές παρουσίες κατά τη λειτουργία των σχολείων

Παραμένει βέβαια ο προβληματισμός για τον χρόνο και τον τόπο της πραγματοποίησης εργασιών σε ένα σχολείο εν ώρα λειτουργίας του, τόσο για τους κινδύνους που ενδεχομένως να προκύψουν ανάλογα με το είδος των εργασιών όσο και για την εξωσχολική παρουσία.

Αν και ρητά απαγορεύεται η όποια εργασία κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, πολλές φορές είτε για μικρής κλίμακας έργα είτε και για πιο σοβαρά και επικίνδυνα, αυτό παραβλέπεται.  Ο λόγος είναι κυρίως η πίεση χρόνου όπως συμβαίνει και στα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης, που και στο εν λόγω σχολείο έχει ξεκινήσει από αρχές Μαρτίου.

Ωστόσο, η διευθύντρια αναφέρει ότι η παρουσία του συνεργείου ήταν για ελάχιστες μικροεργασίες άνευ κινδύνου.

Όπως και να έχει, θα πρέπει να υπάρχει ένας συντονισμός και μια κατανόηση από την πλευρά εργολάβων αλλά κυρίως διαχειριστικών υπηρεσιών και αρχών, ώστε να μην εκτελούνται εργασίες κατά το σχολικό ωράριο, όπως αποδείχθηκε ότι συμβαίνει μέσα από το σοκαριστικό αυτό συμβάν.

Τι λέει η αστυνομία

Σύλληψη ημεδαπού για απειλή και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

Δελτίο Τύπου εξέδωσε το πρωί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, στο οποίο αναφέρει:

Συνελήφθη, χθες (22-03-2023) το μεσημέρι στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων,  ένας ημεδαπός, διότι, όπως καταγγέλθηκε, πρωινές ώρες προχθές και χθες παρενόχλησε λεκτικά μαθήτριες σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης.
TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή