Τρομάζουν τα στοιχεία για τις κακοποιήσεις ζώων

20 Aug 2023 Ελλαδα

Τρομάζουν τα στοιχεία για κακοποίηση ζώων, καθώς σύμφωνα με την αστυνομία έγιναν 1.241 καταγγελίες για μόνο από τις αρχές Ιουλίου 2023 έως και χθες, 19 Αυγούστου 2023.

Συνολικά έχουν σχηματιστεί 245 ποινικές δικογραφίες και έχουν συλληφθεί 53 άτομα. Παράλληλα, το ίδιο διάστημα, από αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με δήμους, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και το Υπουργείο Εσωτερικών, έχουν επιβληθεί διοικητικά πρόστιμα σε 282 περιπτώσεις, με το ύψος των προστίμων να ανέρχεται στο ποσό των 964.400 ευρώ.

H ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζει πως «δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην πιστή τήρηση και εφαρμογή της νομοθεσίας σχετικά με την προστασία αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων, θέτοντας ως στόχο την εξάλειψη περιστατικών κακοποίησης και βασανισμού τους».

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό «10410» για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγείλουν περιστατικά κακοποίησης ζώων, ενώ στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας υπάρχουν συμβουλές και οδηγίες για την προστασία των ζώων συντροφιάς στον ακόλουθο υπερσύνδεσμο.

Τέλος, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η αστυνομία στο πλαίσιο των καθηκόντων και αρμοδιοτήτων της και σε συνεργασία με τους λοιπούς συναρμόδιους φορείς συνεχίζει καθημερινά την εφαρμογή εξειδικευμένων δράσεων και πρωτοβουλιών, που θα συντελέσουν αποφασιστικά στην αντιμετώπιση του αρνητικού φαινόμενου της κακοποίησης των ζώων, αλλά και ταυτόχρονα της ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων, αλλά και τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών τους.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

Share:
Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη στα Τρίκαλα αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους κατοίκους της πόλης, προσφέροντας …
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και φίλου, Δημήτριου Ξεν. Κατσαρού …
Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Σε μια θερμή συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Θανάση Μαμάκο, βρέθηκαν τρεις νεαροί Λαρισαίοι πρωταθλητές Ρομποτικής λίγο πριν αναχωρήσουν για …
Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Οι νέες ζώνες προστασίας και επιτήρησης και τα μέτρα που λαμβάνονται για τις μετακινήσεις των ζώων …