Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Βόλος: Τι λέει ο 50χρονος που τα έκανε γυαλιά καρφιά στην Δημοτική Αστυνομία

Καταδικάστηκε χθες από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ο 50χρονος, ο οποίος έκανε «γης μαδιάμ» τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας» το πρωί της Δευτέρας 24/4, βρίζοντας και απειλώντας δημοτικό αστυνομικό. Ο λόγος πως του κοινοποιήθηκε πρόστιμο των 100 ευρώ για παράβαση που είχε διαπράξει.

Η …αιτία του ξεσπάσματος του 50χρονου τοποθετείται πριν περίπου 4 μήνες, όταν ο συγκεκριμένος υπάλληλος του έκοψε κλήση γιατί κινούταν με το μηχανάκι του σε πεζόδρομο. Η κλήση κοινοποιήθηκε στον κατηγορούμενο τη Δευτέρα και εκείνος εξαγριωμένος πήγε στα γραφεία της δημοτικής αστυνομίας Βόλου αναζητώντας τον «φταίχτη» στο πρόσωπο του αστυνομικού, τον οποίο φέρεται να ζήτησε να δει κάθε άλλο παρά ήρεμα.

Εκτοξεύοντας κλωτσιές σε διάφορα άψυχα -ευτυχώς- αντικείμενα, «στόλιζε» με βρισιές και απειλές τον συγκεκριμένο αστυνομικό, ενώ αρνήθηκε να αποχωρήσει όταν υπάλληλοι του το ζήτησαν, αφού είχαν ολοκληρωθεί οι ενέργειες της ένστασης που ήθελε να υποβάλλει. Αντίθετα, ο 50χρονος επιχείρησε να επιτεθεί με κλωτσιές κατά του δημοτικού αστυνομικού, με τρία άτομα να τον συγκρατούν και να μην μπορούν να τον ηρεμήσουν.

Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία, με τον κατηγορούμενο να προσπαθεί να διαφύγει μόλις άκουσε τις σειρήνες του περιπολικού που κατέφθασε. Ο ίδιος συνελήφθη τελικά στην είσοδο των γραφείων της Δημοτικής Αστυνομίας.

Στην απολογία του χθες ο 50χρονος ζήτησε συγγνώμη και παραδέχθηκε τις πράξεις του, αλλά επέμεινε να χαρακτηρίζει «άδικη» την κλήση που του επιδόθηκε. Ο συνήγορος υπεράσπισής του ζήτησε την επιείκεια του δικαστηρίου, καθώς, όπως υποστήριξε, ο πελάτης του βρίσκεται σε θεραπευτική αγωγή.
Ο κατηγορούμενος «ταύρος εν υαλοπωλείο», ο οποίος διωκόταν για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, εξύβριση και απειλή, κρίθηκε ένοχος για όλες τις πράξεις. Το δικαστήριο του επέβαλλε συνολική ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης, το οποίο και άσκησε μετά το πέρας της διαδικασίας.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή