Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Βρεφονηπιακός ΔΥΠΑ στα Τρίκαλα: Μεγάλη η ζήτηση ελάχιστη η φιλοξενία βρεφών και νηπίων

110 αιτήσεις για να φιλοξενηθούν μόλις 20-30 παιδιά

Πέρα από τα pass …και τις εφήμερες παροχές ανακούφισης των εργαζομένων, η κοινωνική μέριμνα εξακολουθεί να λείπει για τους εργαζόμενους και τις παραγωγικές ηλικίες που δίνουν καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι η περίπτωση των βρεφονηπιακών σταθμών της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ-πρώην Εργατικής Εστίας κοκ) οι οποίοι έχουν αναλάβει την κάλυψη της φύλαξης βρεφών και νηπίων εργαζομένων και ανέργων γονέων ωστόσο δεν επαρκούν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalanews.gr, από το 2012 και μετά, ο αριθμός των παιδιών που φιλοξενούνται έχει μειωθεί δραματικά. Χαρακτηριστικά φέτος έχουν κατατεθεί 110 αιτήσεις για φιλοξενία παιδιών εργαζομένων, και αναμένεται να φιλοξενηθούν από 20 εως 30 μόλις παιδάκια. Όλα αυτά ενώ κάποτε ο αντίστοιχος αριθμός παιδιών ανερχόταν ακόμη και στα 120, με το κτήριο του σταθμού, να γεμίζει με παιδικές φωνές και το προσωπικό να ξεπερνά τότε τα 30 άτομα.

Δυστυχώς, είναι και αυτό ένα δείγμα ότι η κοινωνική πολιτική θέλει σχέδιο, σταθερότητα, θεμελίωση δικαιωμάτων και όχι να προσφέρεται α λα καρτ…

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή