Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αντάμωμα των Αντάμωμα των Απανταχού Πολυνεριτών- Βαλκανιωτών –Μοσχοφυτών

Με επιτυχία συνεχίστηκε και φέτος το 2ο Αντάμωμα των Απανταχού Πολυνεριτών-Βαλκανιωτών- Μοσχφυτών, στην Αγία Παρασκευή Βαλκάνο.

Το Αντάμωμα συνδιοργάνωσαν οι Πρόεδροι των 3 Τοπικών  Κοινοτήτων  Βαλκάνο, Πολυνερίου, Μοσχοφύτου, Αθανάσιος Λέφας, Παναγιώτης Βλαχοδήμος και Ευάγγελος Γελαδάρης  με την οικονομική συνεισφορά του Δήμου Πύλης.

Οι εκδηλώσεις,  ξεκίνησαν με την Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στο παρεκκλήσιο  της Αγίας Παρασκευής και ακολούθησε Αρτοκλασία στον αύλιο χώρο της Εκκλησίας.

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πολυνερίου Παναγιώτης Βλαχοδήμος, τόνισε  τον σκοπό αυτού του Ανταμώματος που είναι η διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και η σύσφιξη  των σχέσεων των κατοίκων με την επικοινωνία με την πατρίδα , την γνωριμία των νέων με την γενέτειρα των προγόνων τους και με τις ρίζες τους.

Επίσης εκθείασε τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής μας που φυλάνε «Θερμοπύλες» που προσπαθούν να προστατεύσουν την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου, υποσχόμενος ότι οι 3  Κοινότητες, θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν την υποδομή, για την βελτίωση των συνθηκών στην περιοχή.

Χαιρετισμός υπήρξε και από τους άλλους 2 Προέδρους οι οποίοι καλωσόρισαν τον κόσμο ευχόμενοι καλή διασκέδαση αλλά και από τον Δήμαρχο Πύλης Κώστα Μαράβα.

Προσφέρθηκε παραδοσιακό φαγητό από όλους ενώ συνεχίστηκε η γιορτή με δημοτικά τραγούδια από την δημοτική ορχήστρα της περιοχής.

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή