Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Σημαντική ομιλία για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στους Σοφάδες

Μια άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις σε Ιράκ – Συρία – Κουρδικό πώς επηρεάζουν την Κύπρο και την Ελλάδα»  πραγματοποιείται την σήμερα στις 11 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο Σοφάδων. 

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που διοργανώνουν ο  Δήμος Σοφάδων, ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων και ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Καρδίτσας είναι ο  πρώην στρατιωτικός και συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης.

Στην διάλεξη κ. Καλεντερίδης θα παρουσιάσει την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, Ιράκ, Συρία, Μεσοποταμία, Κουρδικό ενώ θα αναφερθεί στις εξελίξεις στα Βαλκάνια, Σκόπια, Αλβανία . Παράλληλα θα εξεταστεί η πολιτική των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ σε όλες τις εν λόγω περιοχές.

Αναφορά θα γίνει στην πολιτική της Ρωσίας και την στενή συνεργασία με το Ιράν και την Τουρκία ενώ θα εξεταστούν και οι επιπτώσεις της  συνεργασίας αυτής στις ισορροπίες στην περιοχή. Κάτω από το πρίσμα των ανωτέρω, θα εξεταστούν οι επιπτώσεις των γεωπολιτικών εξελίξεων σε Κύπρο και Ελλάδα, τα ενεργειακά της Κύπρου, η πενταμερής και οι στόχοι της.

Θα περιγραφεί ακόμη η άρτι υπογραφείσα Μόνιμη Αμυντική Συνεργασία των χωρών της Ε.Ε. και οι επιπτώσεις στην άμυνα και ασφάλεια της Κύπρου και της Ελλάδας. 

Τέλος, θα εξεταστούν οι προοπτικές επίλυσης του Σκοπιανού και των ζητημάτων που προκύπτουν με την Αλβανία και τον Αλβανικό παράγοντα.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή