Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εγκαίνια του Ιστορικού Λαογραφικού Νομισματικού Μουσείου στον Άγιο Βησσαρίωνα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν  τα Εγκαίνια του Νομισματικού Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου του  Αγίου Βησσαρίωνος, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου και ώρα 11.00 παρουσία αρκετού κόσμου.

Το Μουσείο στεγάζεται στο ανακαινισμένο κτίριο (Παλιό Δημοτικό Σχολείο) και η  Συλλογή των  Εκθεμάτων είναι του Κ. Νικολάου Μαρδάνη.

Τα παραπάνω αντικείμενα αφορούν παλαιά Επαγγέλματα από την ιστορία του τόπου. Όπως είναι ο Μπαλωματής, ο Τσαγκάρης, ο Καλαντζής, ο Μαραγκός, ο Σιδεράς, απεικονίζεται και το παλαιό Παντοπωλείο  κ. λ. π.

Να σημειώσουμε ότι τα Εκθέματα είναι τοποθετημένα σε δύο ξεχωριστές  Αίθουσες και είναι χωρισμένα σε Θεματικές Ενότητες, όπου αναβιώνουν την χρυσή μας  Παράδοση και Κληρονομιά  που άφησαν οι πρόγονοι μας.

Χαρακτηριστικά είναι και τα παλαιά νομίσματα που χρονολογούνται από το 1821 και μετέπειτα.

Στην  αρχή της ομιλίας  του ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κωνσταντίνος Μαράβας ανέφερε με τον χαρακτηριστικό τρόπο , ότι λέγαμε παλαιά ότι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Ρώμη από σήμερα και πέρα θα λέμε ότι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Άγιο Βησσαρίωνα.

Και αυτό θα γίνει πραγματικότητα γιατί το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο που σήμερα εγκαινιάζουμε, ανοίγει τις πόρτες του και είναι σημείο αναφοράς για τον Δήμο Πύλης και είναι η γέφυρα που ενώνει το χθες με το σήμερα.

Συνεχίζοντας ο κ. Μαράβας τόνισε στην εποχή  της παγκοσμιοποίησης και των Μνημονίων που ζούμε οι ρίζες μας αποτελούν , βασικό στοιχείο της ιδιαίτερης ταυτότητας ενός τόπου και αντίδοτο σε κάθε είδος  ισοπέδωσης παραδοσιακής αναφοράς ενός  τόπου ή ενός λαού.

Χαιρετισμό έκαναν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κων/νος Σκρέκας, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ντίνος Μπάρδας, οι Βουλευτές κ. Κατερίνα Παπακώστα, κ. Αθανάσιος Λιούτας, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Αγίου Βησσαρίωνος κ. Αντώνης Πατσιαούρας.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή