Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων: Η εξέγερση του Πολυτεχνείου 44 χρόνια μετά διδάσκει, εμπνέει…

Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων οργανώνει τον αγωνιστικό γιορτασμό για τα 44 χρόνια από την εξέγερση στο Πολυτεχνείο την Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2017 στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου των Τρικάλων (κεντρική πλατεία)

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ, ΟΣΟ ΙΣΧΥΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΣ !! Ο οργανωμένος αγώνας του λαού και της νεολαίας για τη ζωή που έχουμε ανάγκη, κόντρα σε κυβερνήσεις-ΕΕ-ΔΝΤ και μεγαλοεπιχειρηματίες είναι η δύναμη που έχουμε για να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στη μόρφωση-τη δουλειά και τη ζωή.
 
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΑΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΘΕΑΤΕΣ! Κάθε εργαζόμενος, νέος , άνεργος , κάθε άνθρωπος του μόχθου χρειάζεται να πάρει θέση απέναντι στα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα επικίνδυνα σενάρια που μπλέκει τη χώρα για να εξασφαλίσει τις μπίζνες ντόπιων και ξένων επενδυτών και αμερικάνικων συμφερόντων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

• βάζει τη χώρα πιο βαθιά στους ανταγωνισμούς για το μοίρασμα των αγορών στη περιοχή, αυτοί οι ανταγωνισμοί είναι πουέχουν οδηγήσει στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία, την Ουκρανία, την διχοτόμηση της Κύπρου.

• Δίνει γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών, μετατρέπει τη χώρα σε ορμητήριο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Δίνει δισεκατομμύρια για τα F-16, αναβαθμίζει τις ΝΑΤΟΙΚΕΣ βάσεις, συζητά για μεταφορά πυρηνικών στον Άραξο, δίνει νέα λιμάνια και αεροδρόμια, το Αιγαίο έχει μετατραπεί σε ΝΑΤΟΙΚΗ θάλασσα, τα σύνορα της χώρας αξιοποιούνται για πέρασμα των ΝΑΤΟΙΚΩΝ στρατευμάτων, οι κοινές ασκήσεις ελληνικών και ΝΑΤΟΙΚΩΝ ενόπλων δυνάμεων πολλαπλασιάζονται ενώ παραμένουν έλληνες φαντάροι εκτός συνόρων.

• Ξεπλένει τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, έχει μετατραπεί σε ντίλερ ντόπιων και ξένων επιχειρηματικών συμφερόντων. Κομπάζετε για τα πλεονάσματα που έχουν ματώσει τις οικογένειές μας, διαφημίζει την εργασιακή ζούγκλα που μας περιμένει, παίρνει τα συγχαρητήρια από το ΣΕΒ και τους εταίρους που εφαρμόζει πιστά τις επιταγές των επιχειρηματιών.
 
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ

Η εξέγερση του Νοέμβρη ήταν από τις κορυφαίες στιγμές της αντιδικτατορικής πάλης, της πάλης κατά του ιμπεριαλισμού, κατά των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Είχε προηγηθεί συνειδητή προεργασία, η πολύχρονη αντίσταση, η πολύχρονη παράνομη δουλειά, πολλές θυσίες από αγωνιστές που δε δείλιασαν μπροστά σε δυσκολίες και βασανιστήρια, τότε που φαινόταν ότι «τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει».

Και τότε και σήμερα ισχύει ότι ο αγώνας έχει απαιτήσεις, ανηφοριές και χρειάζεται να καλλιεργείται η αντοχή στις δυσκολίες. Αντοχή που καλλιεργείται από την πίστη στο δίκιο του εργαζόμενου λαού, που είναι και ο παραγωγός του πλούτου.

Και σήμερα επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει ανάγκη το κίνημα να δίνει οργανωμένη και μαζική απάντηση στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.

Οι φοιτητές στο Πολυτεχνείο το 1973 βρήκαν δύναμη στους χιλιάδες εργαζόμενους, οικοδόμους και εργάτες, το λαό της Αθήνας που όλοι μαζί αντιμετώπισαν την καταστολή, τις επιθέσεις της Χούντας μέσα και έξω από το Πολυτεχνείο. Και σήμερα, η συμπόρευση με το ταξικό εργατικό κίνημα μπορεί να δώσει στο φιλειρινικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα αντοχή, συνέχεια, δύναμη στους αγώνες μας.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ-ΕΕ-ΔΝΤ-ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ, ΤΟ ΝΑΤΟ, ΤΗΝ ΕΕ.
 
Απομονώνουμε σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, όσους αναπολούν τη Χούντα, την εξυμνούν, όπως οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, που κρύβουν ότι ήταν ένα καθεστώς τρόμου, με φυλακίσεις, εξορίες, βασανιστήρια για το λαό.

Ήταν και είναι εχθροί του λαού και των παιδιών του.Γι’ αυτό και με λύσσα καταγγέλλουν τους αγώνες μας σήμερα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμού

● Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Ελλάδα.

• Καμία συμμετοχή – καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους ενάντια στους λαούς. Καμία αλλαγή συνόρων.

Η Επιτροπή Ειρήνης καλεί τους εργαζόμενους των Τρικάλων, τα εργατικά σωματεία , τους συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, τους αγροτικούς συλλόγους, τα μαθητικά συμβούλια, τους φοιτητικούς συλλόγους το λαό της περιοχής μας να συμμετάσχει στον αγωνιστικό γιορτασμό για τα 44 χρόνια από την εξέγερση στο Πολυτεχνείο την Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2017, στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου των Τρικάλων (κεντρική πλατεία).

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή