Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κινητοποίηση Τρικαλινών γυναικών για την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας

Στο πλαίσιο των δράσεων για την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Τρικάλων μέλος της ΟΓΕ πραγματοποίησε, το Σάββατο 7 Μάρτη, κινητοποίηση  σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Αναδεικνύοντας την ανάγκη για οργάνωση της πάλης των εργαζόμενων και άνεργων γυναικών, μέλη και φίλοι του Συλλόγου συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην πλατεία Ρ. Φεραίου.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Άννα Κουτελίδα, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Τρικάλων και η Δήμητρα Τσιοτινού, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών Ν. Τρικάλων, ενώ την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε εκ μέρους του Συλλόγου Γυναικών Ν. Τρικάλων-μέλος της ΟΓΕ, η πρόεδρος Ειρήνη Πετράκη.

Ξετυλίγοντας το κουβάρι των σύγχρονων εξελίξεων, έγινε λόγος  για τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου ζουν και εργάζονται, ενώ την ίδια στιγμή  καλούνται να  ανταποκριθούν σε μία σειρά από πολλαπλά  καθήκοντα.

Οι σημαντικές ελλείψεις σε υποδομές  που να στηρίζουν τη μητρότητα την υγεία και την πρόνοια, τόσο τη δική τους και των οικογενειών τους, εγκλωβίζουν τις γυναίκες σε ένα λαβύρινθο ατομικών «επιλογών»  .

Η ανακύκλωση της ανεργίας με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, η εργασία χωρίς δικαιώματα, οι απολύσεις λόγω εγκυμοσύνης,  το πετσόκομμα των  ασφαλιστικών δικαιώματα, είναι ορισμένα από τα συστατικά του κατά τα άλλα «πολλά υποσχόμενου» πλάνου τόσο των κυβερνήσεων, όσο και της Ε.Ε – που κάνουν λόγο για «ίσες ευκαιρίες» ενώ στην ουσία «αξιοποιούν» τη γυναικεία εργασία ως όχημα για την εξίσωση προς τα κάτω των εργασιακών δικαιωμάτων ανδρών και γυναικών, διασφαλίζοντας έτσι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Παράλληλα και όχι ανεξάρτητα από όλα τα παραπάνω δε θα μπορούσε να μη γίνει  λόγος  για τα δισεκατομμύρια ευρώ που χαρίζονται απλόχερα στη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ, μετατρέποντας την Ελλάδα σε στόχο, αλλά και σε ορμητήριο επιθέσεων σε βάρος άλλων λαών. Μετατρέπουν την χώρα μας σε μια απέραντη «φυλακή» για χιλιάδες πρόσφυγες, γυναίκες με τα παιδιά στην αγκαλιά.

Η Συλλογική Δράση  και η αγωνιστική στάση ζωής, μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν την διέξοδο για τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων και τις οικογένειές τους,  για να διεκδικήσουν όλα όσα δικαιούνται και τους στερούν τόσο οι κυβερνήσεις όσο και οι συμμαχίες κρατών όπως η ΕΕ, που υπηρετούν το καπιταλιστικό κέρδος.

Οι φωνές των γυναικών του μόχθου ενώνονται:

  • Δε συμβιβαζόμαστε με την εκμετάλλευση και την καταπίεση
  • Τιμάμε την 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
  • Δυναμώνουμε τον αγώνα για τη ζωή που έχουμε ανάγκη, για τη ζωή που μας αξίζει.

 

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή