Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λαρισαίος αστυνομικός ζητούσε χρήματα από επιχειρηματίες για να αποφύγουν πρόστιμα

Στη «φάκα» πιάστηκε ένας επίορκος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετεί στην Ίο και είχε βάλει ως «μπροστινό» για τους εκβιασμούς του προς επιχειρηματίες του νησιού ένα ιδιώτη.

Κατά πληροφορίες του onlarissa.gr, πρόκειται για αξιωματικό που κατάγεται από περιοχή του νομού Λάρισας και συγκεκριμένα από την επαρχία Ελασσόνας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, προέκυψε ότι ο ιδιώτης προσέγγιζε, ως μεσολαβητής του αξιωματικού, επιχειρηματίες του νησιού και ζητούσε χρηματικά ποσά για κάθε τουριστική περίοδο, ώστε να μην βεβαιώνονται παραβάσεις στα καταστήματά τους.

Ειδικό κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων πραγματοποίησε επιτόπια προανακριτική έρευνα στο νησί, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε θύμα της παράνομης δράσης του αξιωματικού, από την οποία είχε απαιτηθεί το ποσό των 30.000 ευρώ.

Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία η καταγγέλλουσα, σε προγραμματισμένο ραντεβού, παρέδωσε στον ιδιώτη προσημειωμένο το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ, το οποίο σε δεύτερο χρόνο παρέλαβε ο αξιωματικός, από επαγγελματικό χώρο του ιδιώτη. Κατά την έξοδο του από τον χώρο ο αξιωματικός ακινητοποιήθηκε και σε σωματική έρευνα βρέθηκε και κατασχέθηκε το προσημειωθέν χρηματικό ποσό.

Από την περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης προέκυψε ότι τον Μάιο του 2023, ο αξιωματικός απαίτησε και έλαβε μέσω του ιδιώτη το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ από ιδιοκτήτη ξενοδοχείου του νησιού, προκειμένου να μην προβεί σε αστυνομικό έλεγχο κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών.

Σε επακόλουθες έρευνες στις οικίες του αστυνομικού και του ιδιώτη συνεργού του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ψηφιακά πειστήρια, το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ, πρωτότυπη υπογεγραμμένη ανακριτική έκθεση εξέτασης μάρτυρα, κλειδί τραπεζικής θυρίδας και ιδιόχειρες σημειώσεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή κατηγορούμενοι για δωροληψία.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή