Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μαρίνα Κοντοτόλη: Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής πλήττει σοβαρά τη ΣΜΥ Τρικάλων

Στη Βουλή έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία της Βουλευτή Τρικάλων, Μαρίνας Κοντοτόλη τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής (ΕΒΕ) στις Στρατιωτικές Σχολές και ιδιαίτερα στη ΣΜΥ Τρικάλων.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και τον Υπουργό Άμυνας, κατέθεσαν σήμερα 15 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία της Βουλευτή Τρικάλων, Μαρίνας Κοντοτόλη, αναφορικά με τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής (ΕΒΕ) στις Στρατιωτικές Σχολές. Μεγάλη ανησυχία υπάρχει στις τάξεις των Αξιωματικών και υπαξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων. Οι κενές θέσεις που καταγράφονται και ολοένα αυξάνουν δημιουργούν τεράστια αστάθεια στη στελέχωση του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τίθενται ακόμα και ζητήματα πληρότητας της εθνικής άμυνας.

Ειδικότερα, στη Σχολή Μόνιμων Υπαξιωματικών Στρατού Ξηράς (ΣΜΥ)-Όπλα Τρικάλων το 2022 υπήρχαν 42 κενές θέσεις, αριθμός που πήρε κατακόρυφη αύξηση το 2023 με 105 κενές θέσεις, δημιουργώντας μεγάλη ανησυχία για το στελεχικό δυναμικό μελλοντικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί, αφού ένα ποσοστό των εισαχθέντων αναμένεται να αποχωρήσει από τους πρώτους κιόλας μήνες.

Εκτός, όμως, από την αναγκαία κατάργηση της ΕΒΕ, απαραίτητη κρίνεται και η υλοποίηση ενός προγράμματος κατασκευής στρατιωτικών κατοικιών και η χορήγηση χαμηλότοκων δανείων που θα έχουν ως στόχο την άμεση στήριξη προς το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων.

Γι’ αυτό καλούνται οι κ.κ Υπουργοί να απαντήσουν αν προτίθενται να καταργήσουν την ΕΒΕ, αν έχουν σκοπό να αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα, με σκοπό να αυξηθούν οι εισακτέοι στη ΣΣΕ και στη ΣΜΥ και τι μέτρα σκοπεύουν να πάρουν, ώστε να δοθούν κίνητρα και να μην υπάρχει μαζική αποχώρηση αξιωματικών.

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή