Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μήνυμα του Δημάρχου Μετεώρων για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Αγαπητές Συνδημότισσες και Αγαπητοί Συνδημότες,

Στις 8 Μαρτίου εορτάζεται με απόφαση του ΟΗΕ η διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών που έχει τις ρίζες της στις αρχές του εικοστού αιώνα και στις διαμαρτυρίες των γυναικών για ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας, καθώς και δικαίωμα ψήφου.Με αφορμή το σημερινό εορτασμό θα ήθελα να τονίσω ότι η διασφάλιση τόσο των δικαιωμάτων όσο και της αναγνώρισης της προσφοράς της γυναίκας στην εξέλιξη του πολιτισμού και των ανθρώπινων κοινωνιών οφείλει και πρέπει να είναι καθημερινό μέλημα. Είναι καιρός να σταματήσουν τα φαινόμενα βίας και σεξισμού κατά των γυναικών που δυστυχώς ακόμη είναι πολυάριθμα.

Ωστόσο είναι ενθαρρυντικό που η γυναικά αποκτά πλέον ρόλους που παλαιότερα φαίνονταν αδιανόητο να έχει. Αναπτύσσει την προσωπικότητά της αυτόνομα, εργάζεται μέσα αλλά και έξω από το σπίτι, αναλαμβάνει επιχειρηματικές δραστηριότητες, διακρίνεται στο χώρο της επιστήμης, της έρευνας και της νέας γνώσης, συνεισφέρει στο οικογενειακό εισόδημα, αποκτά οικονομική αυτοτέλεια, μετέχει ενεργά στα κοινά και αναλαμβάνει πολιτικά καθήκοντα. Η γυναίκα είναι ισότιμη με τον άντρα και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σε όλους τους τομείς.

Η σύγχρονη Ελληνίδα κατακτά όλο και περισσότερο στην πράξη, τη θέση που της αξίζει. Κερδίζει επάξια το ρόλο που δικαιούται. Χωρίς ωστόσο να αλλάξει το πιο σπουδαίο ρόλο της, να παραμένει το κεντρικό πρόσωπο, το θεμέλιο, η ψυχή της οικογένειας, το βασικό κύτταρο της κοινωνίας. Να παραμένει η μητέρα όλων μας.

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου σε όλες τις γυναίκες Χρόνια Πολλά, δύναμη σωματική και ψυχική και τέλος ελπίδα για το μέλλον μας.

Ο Δήμαρχος Μετεώρων

Θοδωρής Αλέκος

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή