Νέο Renault Cio: Οδηγική απόλαυση …!!

Πιο μοντέρνο και πιο σπορτίφ από ποτέ, το νέο Renault CLIO βασίζεται στο DNA που ευθύνεται για αυτή την 30χρονη αδιάκοπη εμπορική επιτυχία. Για την ακρίβεια βασίζεται πάνω στα δυνατά σημεία που έκαναν κάθε μία από τις τέσσερις προηγούμενες γενιές του να ξεχωρίζει, ανοίγοντας ένα καινούριο, πολυαναμενόμενο κεφάλαιο σε αυτή την εντυπωσιακή πορεία.

Το νέο Clio είναι το πρώτο μοντέλο που βασίζεται στην καινούργια πλατφόρμα CMF-B, η οποία εξασφαλίζει μείωση του βάρους κατά 50 κιλά, βελτιωμένη αεροδυναμική και περισσότερη ασφάλεια σε ενδεχόμενο σύγκρουσης. Επίσης, έχει σχεδιαστεί για να μπορεί να υποστηρίξει εξηλεκτρισμένες εκδόσεις το 2020 με τον υβριδικό κινητήρα E-TECH. Το μηχανικό αυτό σύνολο θα αποτελείται από ένα νέας γενιάς μοτέρ βενζίνης 1.6 λτ., συνδυασμένο με δύο ηλεκτροκινητήρες και με μια μπαταρία 1,2 kWh.

Έντονες γραμμές, δυναμικό προφίλ, τονισμένες πλευρές και νέα φωτιστική ταυτότητα χάρη στα full LED φωτιστικά σώματα… Με την πρώτη ματιά, το νέο Clio γοητεύει με το μοντέρνο και ελκυστικό του στυλ που τονίζεται περισσότερο από το νέο μεταλλικό χρώμα Orange Valencia. Στο εσωτερικό «μετράει» και η παραμικρή λεπτομέρεια, αφού η επανάσταση πραγματοποιείται μέσα από τα ποιοτικά υλικά και το μοναδικό φινίρισμα. Με το νέο high-tech & προσανατολισμένο στον οδηγό cockpit και τα καθίσματα με την εξαιρετική πλευρική στήριξη, θα βιώσετε μία εμπειρία οδήγησης που θα διεγείρει όλες σας τις αισθήσεις. Και για την την κορύφωση των αισθήσεων στο εσωτερικό, σας προσφέρονται τα πακέτα εσωτερικής εξατομίκευσης καθώς και η επιλογή του εσωτερικού φωτισμού MULTI – SENSE.

Οθόνες αφής, από τις μεγαλύτερες στην κατηγορία του με σύστημα EASY LINK, δικτυωμένη πλοήγηση, αναζήτηση σημείων ενδιαφέροντος (POI), Google Places συμβατότητα με λογισμικό Android Auto® και Apple CarPlay®… Με την εφαρμογή Renault EASY CONNECT, το νέο CLIO σας προσφέρει με εξαιρετικά απλό τρόπο, μία μοναδική εμπειρία δικτύωσης!

Τόσο στην πόλη όσο και στον αυτοκινητόδρομο, το εμβληματικό αυτό όχημα πόλης σας προστατεύει κάθε στιγμή χάρη στο σύστημα αυτόματης πέδησης έκτακτης ανάγκης που διαθέτει και λειτουργία εντοπισμού των πεζών. Το νέο Clio ενσωματώνει τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες όπως το σύστημα Renault EASY DRIVE που απλοποιεί την οδήγηση και τη διαδικασία παρκαρίσματος χάρη στην κάμερα περιμετρικής απεικόνισης 360°, και το σύστημα υποβοήθησης Easy Park Assist.

Τα διαθέσιμα μηχανικά σύνολα βενζίνης ξεκινούν από το ατμοσφαιρικό SCe 75, κατόπιν υπάρχει ο νέος κινητήρας 1.0 TCe 100 και πιο πάνω τοποθετείται ο επίσης νέος 1.3 TCe 130. Στους ντίζελ, οι επιλογές που προσφέρονται είναι ο Blue dCi 85 και 115. Επιπλέον, η Renault παρουσίασε τις νέες υβριδικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις των δύο best-sellers της – το νέο Clio E-TECH 140hp και το νέο Captur E-TECH Plug-in 160hp – στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελλών του 2020. Τα σύγχρονα αυτά μοντέλα αποτελούν τις νέες προσθήκες στη μεγαλύτερη γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων της αγοράς: «full hybrid» για το νέο Clio E-TECH, «full plug-in hybrid» για το νέο Captur E-TECH Plug-in, και «100% electric» για το νέο ZOE. Αναμένονται, λοιπόν, συγκλονιστικές εξελίξεις και για το Clio σε υβριδική και ηλεκτροκίνητη έκδοση!

Προς το παρόν, η τιμή εκκίνησης του θαυμάσιου νέου Clio 1.0 SCe 75 ίππων Authentic βρίσκεται μόλις στα 13.490 ευρώ.

-Ηλεκτροκίνηση: Μέχρι το 2022, το Groupe Renault θα διαθέσει 12 ηλεκτρικά μοντέλα στη γκάμα του. Το νέο CLIO θα είναι το 1ο με υβριδικό κινητήρα E–Tech, που βασίζεται σε τεχνολογία εξελιγμένη από τη Renault.

-Συνδεσιμότητα: Μέχρι το 2022, η εταιρεία στοχεύει σε όλες τις βασικές αγορές της τη διάθεση 100% συνδεδεμένων αυτοκινήτων. Το νέο Renault CLIO αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη αυτής της δυναμικής, με το νέο συνδεδεμένο σύστημα Multimedia υψηλής τεχνολογίας.

-Αυτονομία: Μέχρι το 2022, το Groupe Renault θα διαθέτει 15 μοντέλα με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Το νέο Renault CLIO είναι πρωτοπόρος σε αυτόν τον τομέα, καθώς είναι εξοπλισμένο με συστήματα υποβοήθησης του οδηγού που καθιστούν την αυτόνομη οδήγηση μια προσιτή πραγματικότητα σε αυτοκίνητα της κατηγορίας του.

Συνολικά, το νέο Renault CLIO παίζει κομβικό ρόλο στην στρατηγική που στοχεύει στην ενδυνάμωση των συνεργειών της Συμμαχίας. Αυτή η στρατηγική βασίζεται στην εξέλιξη κοινών τεχνολογιών και τη χρήση νέων πλατφορμών, όπως είναι η πλατφόρμα CMF–B, την οποία αξιοποιεί πρώτο το νέο CLIO, το οποίο και έχει πρόσβαση στη νέα ηλεκτρική και ηλεκτρονική αρχιτεκτονική της. Κατά αυτόν τον τρόπο, η νέα πλατφόρμα μπορεί να ενοποιήσει τις τελευταίες τεχνολογίες, ανταποκρινόμενη στις νέες απαιτήσεις της αγοράς. Πρωτοπόρος μιας νέας γενιάς μοντέλων Renault, το νέο CLIO είναι επίσης διαθέσιμο στη νέα έκδοση R.S. Line, που είναι ευθέως εμπνευσμένη από το αγωνιστικό τμήμα Renault Sport.

Ένα από τα βασικά στοιχεία του «Smart Cockpit» στο νέο Renault CLIO είναι η οθόνη αφής 9,3’’ του συστήματος multimedia, η οποία και αποτελεί τη μεγαλύτερη που έχει εξοπλίσει ποτέ κάποιο μοντέλο της Renault. Αυτό το κάθετα διαμορφωμένο tablet με την κοίλη οθόνη, αυξάνει οπτικά τον όγκο του ταμπλό, προσφέρει στην καμπίνα μια πιο μοντέρνα αίσθηση, ενώ βελτιώνει την ορατότητα της οθόνης. Στραμμένη προς την πλευρά του οδηγού, η οθόνη, με τη λειτουργία EASY LINK, συγκεντρώνει όλες τις multimedia, infotainment και navi λειτουργίες, καθώς και τις ρυθμίσεις του συστήματος παραμετροποίησης του οχήματος MULTI–SENSE, καθιστώντας πολύ εύκολη τη λειτουργία τους.

Για πρώτη φορά, το νέο CLIO εφοδιάζεται με ψηφιακό πίνακα οργάνων, που αντικαθιστά τις αναλογικές εφαρμογές. Αυτή η τεχνολογία προέρχεται απευθείας από τις μεγαλύτερες κατηγορίες. Με μέγεθος από 7 έως 10 ίντσες, η οθόνη TFT μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνει πιο προσωπική την οδηγική εμπειρία, με έναν πολύ ενστικτώδη τρόπο. Η έκδοση με την οθόνη των 10 ιντσών θα περιλαμβάνει ακόμα και προβολή του συστήματος πλοήγησης, ενώ σε συνδυασμό με την  κεντρική οθόνη των 9,3 ιντσών το νέο CLIΟ πλέον διαθέτει τις μεγαλύτερες οθόνες στην κατηγορία του.

Το νέο, πιο κομψό τιμόνι, έχει πιο συμπαγείς διαστάσεις, κάνοντας χρήση ενός πιο συμπαγούς μοντέλου αερόσακου, συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο, βελτιώνοντας έτσι την οπτική επαφή του οδηγού στο ταμπλό και τις πληροφορίες του πίνακα οργάνων. Σχεδιασμένο με στοιχεία που επιτρέπουν την ξεκούραση του αντίχειρα κατά την οδήγηση και διαθέτοντας μια πιο παχιά στεφάνη, το νέο τιμόνι είναι απολαυστικό και στην αφή. Παράλληλα, είναι εξοπλισμένο με νέα, πιο χρηστικά και ευανάγνωστα, φωτιζόμενα χειριστήρια, που συμβάλλουν στην αναβαθμισμένη αίσθηση απτής ποιότητας με το σατινέ φινίρισμά τους.

Η κεντρική κονσόλα αποτελεί ακόμα ένα δομικό στοιχείo του «Smart Cockpit» του νέου CLIO. Τοποθετημένη πιο ψηλά, έτσι ώστε να συμβάλει στην αναβάθμιση της εργονομίας, στεγάζει με επιτυχία το νέο λεβιέ ταχυτήτων με τον πιο συμπαγή κορμό, που προσφέρει πιο φυσική και άνετη λαβή. Η επενδυμένη κεντρική κονσόλα μπορεί να προσωποποιηθεί ανάλογα το θέμα του εσωτερικού διακόσμου, ενώ διαθέτει και μια διακοσμητική φωτιστική λωρίδα στο άκρο της. Οι πολύ πρακτικοί χώροι για μικροαντικείμενα που φιλοξενούνται στο κατώτερο τμήμα της κεντρικής κονσόλας, κάνουν πιο εύκολη τη ζωή των επιβατών, ενώ περιλαμβάνουν και βάση ασύρματης φόρτισης smartphone.

Στέφανος Σιμωτάς©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή