Οι φορείς της Καρδίτσας τιμούν την 44η επέτειο του Πολυτεχνείου

Σύσκεψη φορέων για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων εορτασμού της 44ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Καρδίτσας με πρωτοβουλία του Δήμου.

Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται από το Δήμο Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Εργατικό Κέντρο, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, το ΕΒΕ, τον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίτσας, με τη συμμετοχή και άλλων μαζικών φορέων του Νομού,
(ΕΛΜΕ, Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ, Δικηγορικός Σύλλογος, Φαρμακευτικός Σύλλογος ΝΕ ΤΕΕ κ.α.), καθώς και των φοιτητών και σπουδαστών, ενώ το καλλιτεχνικό μέρος των εκδηλώσεων έχει αναλάβει ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Άθλησης Καρδίτσας (ΔΟΠΑΚ) με το Δημοτικό Ωδείο.

Όπως επισημάνθηκε από τους συμμετέχοντες, η κατάληψη του Πολυτεχνείου ήταν το αποκορύφωμα του αντιδικτατορικού κινήματος της εποχής, μια κορυφαία πράξη αντίστασης των φοιτητών, της νεολαίας, αλλά και του συνόλου των δημοκρατικών πολιτών ενάντια στη φασιστική χούντα.

Ήταν το αποτέλεσμα της ανάγκης του λαού μας, για δημοκρατία, για κοινωνική απελευθέρωση και λαϊκή κυριαρχία και σήμερα, 44 χρόνια μετά, οι μνήμες παραμένουν ακόμη αναλλοίωτες και ζωντανές, ενώ τα μηνύματα της εξέγερσης παραμένουν πάντα επίκαιρα.

Το πρόγραμμα

Έπειτα από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων καθορίσθηκε το πρόγραμμα του εορτασμού της επετείου που θα πραγματοποιηθεί ως εξής:

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου,

– Πλατεία Δικαστηρίων ώρα 6.00 μ.μ.: Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης στην πλατεία Δικαστηρίων

– Παυσίλυπο ώρα 7.30 μ.μ.: Εκδήλωση αφιέρωμα στην επέτειο του Δημοτικού Ωδείου του ΔΟΠΑΚ με την Παιδική Χορωδία και τα Μουσικά Σύνολα του Δ.Ω.Κ..)

Οι φορείς καλούν τους πολίτες της Καρδίτσας να τιμήσουν την επέτειο συμμετέχοντας μαζικά στις εκδηλώσεις.

Από τον Δήμο Καρδίτσας
    
 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή