Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πάσχα με αστυνομικούς έξω από εκκλησίες, drones και βαριά πρόστιμα

Κορυφώνονται τα μέτρα των Αρχών εν όψει εορταστικής περιόδου για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού

Αυξημένη θα είναι την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας η αστυνομική παρουσία και τα αντίστοιχα μέτρα λόγω κορονοϊού στους δρόμους γύρω από εκκλησίες, προκειμένου να αποτραπεί τυχόν συγκέντρωση και συνωστισμός πολιτών.

Οι αστυνομικοί θα κάνουν συστάσεις, σε περίπτωση που χρειαστεί και θα καλούν τον κόσμο να τηρεί τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας. Η παρουσία της Αστυνομίας γύρω από εκκλησίες θα εντείνεται όσο πλησιάζει η Κυριακή του Πάσχα. Ο φόβος των αρμόδιων στελεχών που σχεδιάζουν τα μέτρα είναι να υπάρξει προσπάθεια από πιστούς να παρακολουθήσουν τις λειτουργίες έξω από τις εκκλησίες.

Για να αποφευχθεί πάντως κάτι τέτοιο οι εκκλησίες για πρώτη φορά φέτος δεν θα χρησιμοποιήσουν μεγάφωνα. «Στόχος μας είναι να μην επιτρέψουμε, μετά τόση προσπάθεια από την πλευρά της πλειοψηφίας των πολιτών, να χυθεί η καρδάρα με το γάλα. Ο καλός καιρός και ο εφησυχασμός μπορεί να οδηγήσουν κάποιους σε λάθος αποφάσεις, σε μία περίοδο που -σύμφωνα με τους ειδικούς- είναι η πιο κρίσιμη για την εξέλιξη της πανδημίας. Θα είναι καταστροφικό να μεταδοθεί ο ιός από τις πόλεις στα χωριά», αναφέρει χαρακτηριστικά αρμόδια πηγή.

«Η ατομική προσευχή δεν προβλέπεται στους λόγους κατ’ εξαίρεση μετακίνησης και οι ναοί θα είναι κλειστοί για το κοινό», δήλωσε χθες ο Νίκος Χαρδαλιάς, προσθέτοντας: «Οι ναοί θα είναι ανοιχτοί αποκλειστικά για τους ιερείς και το απαραίτητο προσωπικό. Η Ιερά Σύνοδος αποτρέπει τους πιστούς να πάνε στην εκκλησία τη Μεγάλη Εβδομάδα. Οφείλουμε να παραμείνουμε στο σπίτι. Οι εκκλησίες είναι κλειστές για το κοινό, δεν πρέπει να διακυβευτεί η εθνική προσπάθεια, θα αρκεστούμε στην ατομική μας προσευχή από το σπίτι αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη μας για τους συνανθρώπους μας».

ΕΘΝΟΣ

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή