Σε τεντωμένο σχοινί η συζήτηση για τη διαδοχή του Δημήτρη Παπαστεργίου

Αποσύρθηκαν υποψηφιότητες – Εντάσεις και διαφωνίες επί της διαδικασίας

Οξυμένο ήταν το κλίμα που επικράτησε σύμφωνα με πληροφορίες του Trikalanews.gr κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το θέμα της διαδοχής στη δημοτική ομάδα του Δημήτρη Παπαστεργίου και παρά την αρχική του θέση για να υπάρξει απόφαση όσον αφορά το πρόσωπο που θα είναι δήμαρχος και υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του Οκτώβρη, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να συμβαίνει το επόμενο 24ωρο.

Απόντες από τη συνεδρίαση να σημειωθεί ότι ήταν η Βασιλένα Μητσιάδη και ο Γιάννης Κωτούλας οι οποίοι παρουσίασαν κώλυμα να παραβρεθούν μιας και ήταν εκτός Τρικάλων. Οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι, βρέθηκαν να συμμετέχουν σε μια συζήτηση με ιδιαίτερη ένταση και φορτισμένη υπό το βάρος της ιδιαίτερα πιεστικής κατάστασης.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, αρκετοί ήταν δε αυτοί που άλλαξαν γνώμη όσον αφορά την κατάθεση υποψηφιότητας. Χριστόφορος Ρόμπος και Μιχάλης Λάππας, φέρονται να απέσυραν τις υποψηφιότητές τους.

Ο κ. Λάππας, πρόταξε ζητήματα προσωπικής φύσεως ενώ ο κ. Ρόμπος φέρεται να έλαβε θέση υπέρ άλλου υποψηφίου και συγκεκριμένα του Νίκου Σακκά, ο οποίος παρέμεινε μέχρι το τέλος της συζήτησης στην αρχική του πρόθεση να ηγηθεί του δήμου και της δημοτικής ομάδας στις εκλογές του Οκτώβρη.

Τα δεδομένα αυτά φέρονται να προκάλεσαν αντιδράσεις δημοτικών συμβούλων μεταξύ αυτών και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργου Παναγιώτου ο οποίος αμφισβήτησε ανοιχτά την ορθότητα της διαδικασίας.

Από την πλευρά της η Νικολέτα Μπρουζούκη, κάλεσε τον Δημήτρη Παπαστεργίου, ως πρώην δήμαρχος να πάρει θέση και να δώσει τον άξονα των κριτηρίων στους οποίους θα πρέπει να κινηθεί η απόφαση αυτή.

Η ένταση βέβαια δεν άργησε να έρθει, μιας και ως δήμαρχος πλέον η ίδια, είναι αυτή που θα συγκαλέσει τη δημοτική ομάδα να λάβει τη σχετική απόφαση μετά από επίσημη διαδικασία κατάθεσης υποψηφιοτήτων.

Η διαδικασία αυτή λοιπόν, όπως ανέφερε στον δήμαρχο, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει άμεσα, δεδομένου ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι θα πρέπει να έχουν το χρόνο της σκέψης, της διερεύνησης των συνθηκών και έπειτα να αποφασίσουν.

Από τη πλευρά του ο Δημήτρης Παπαστεργίου, επέμενε στην άμεση σύγκληση της ομάδας αύριο κιόλας, και στην εξίσου άμεση λήψης της απόφασης.

Κάτι που τελικά δεν «πέρασε» με τη διαδικασία της σύγκλησης να τοποθετείται την ερχόμενη εβδομάδα πιθανότατα την ερχόμενη Τρίτη ανεξάρτητα από την παρουσία του πρώην δημάρχου και νυν υπουργού Δημήτρη Παπαστεργίου.

Συνεπώς, η διαδικασία για κατάθεση υποψηφιοτήτων συνεχίζεται ενώ αναμένεται ο ορισμός συγκεκριμένης μέρας και ώρας για τη λήψη της σχετικής απόφασης. Μέχρι τότε βέβαια, πολλά μπορεί να αλλάξουν…

Διαβάστε επίσης:

Ξεκίνησε η κρίσιμη συνεδρίαση για το μέλλον της παράταξης του Δημήτρη Παπαστεργίου

Εν μέσω πολιτικού κυκλώνα… η διοίκηση του Δήμου Τρικκαίων συνεχίζεται

«Μεταβατική δήμαρχος υπάρχει» τονίζει η Νικολέτα Μπρουζούκη

Δημήτρης Παπαστεργίου: Δεν θα αφήσουμε την ομάδα να καπελωθεί

Τελεσίγραφο από τον Δημήτρη Παπαστεργίου για τη διαδοχή

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

Share:
Τραγωδία στην Πάτρα: Έχασε τη ζωή της έγκυος 38χρονη και το αγέννητο μωρό της

Τραγωδία στην Πάτρα: Έχασε τη ζωή της έγκυος 38χρονη και το αγέννητο μωρό της

Μία οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε στην Πάτρα, όταν μια 38χρονη γυναίκα που ήταν έγκυος στον όγδοο μήνα υπέστη τρεις ανακοπές καρδιάς …
Πρόστιμα έως 500 ευρώ από την εφορία για εκπρόθεσμες δηλώσεις

Πρόστιμα έως 500 ευρώ από την εφορία για εκπρόθεσμες δηλώσεις

Οι φορολογούμενοι που δεν θα υποβάλουν τις δηλώσεις τους εγκαίρως απειλούνται με βαριά πρόστιμα και προσαυξήσεις …
Καταστροφές στο κοιμητήριο του Γριζάνου από την κακοκαιρία

Καταστροφές στο κοιμητήριο του Γριζάνου από την κακοκαιρία

Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή σήμερα, προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο κοιμητήριο του Γριζάνου …