Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συμβουλές Μετακόμισης με σχέδιο – Οδηγός

Η μετάβαση σε ένα νέο μέρος μπορεί να είναι συναρπαστική, καθώς μπορεί να σημαίνει νέους φίλους και ευκαιρίες. Ταυτόχρονα, η εύρεση ενός νέου χώρου, η συσκευασία των πραγμάτων σας, η μετακόμιση και η τακτοποίηση των πραγμάτων σας μπορεί να είναι αγχωτική.

Ακολουθούν λοιπόν πέντε αποτελεσματικές συμβουλές για την μετακόμιση σας που θα την κάνουν πιο εύκολη.

Το παν είναι σχεδιάζοντας την σωστή μετακόμιση

Ιδανικά, ξεκινήστε να προγραμματίζετε τις μετακομίσεις στην Αθήνα σας λίγες εβδομάδες νωρίτερα, έτσι ώστε να έχετε τα πάντα στη θέση τους. Μην καθυστερείτε, καθώς αυτό σίγουρα θα κάνει όλη τη διαδικασία πολύ αγχωτική. Για να αποφύγετε το στρες, ετοιμάστε μια λίστα ελέγχου για τον εαυτό σας.

Έχετε μια προθεσμία για κάθε στοιχείο και βεβαιωθείτε ότι τηρείτε τις όλες τις δουλειές. Μπορείτε να αναθέσετε εργασίες σε άλλα μέλη της οικογένειας, εάν έχετε αυτήν την επιλογή. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να χωρίσετε το έργο. Ταυτόχρονα, όλοι θα νιώθουν εμπλεκόμενοι.

Μιλήστε με την εταιρεία και συζητήστε τι χρειάζεστε και σε ποιες ημερομηνίες. Με αυτό τον τρόπο θα εξασφαλίσετε εξ αρχής το σχέδιο και θα έχετε εικόνα για το συνολικό κόστος.

Συμβουλές Μετακόμισης

Μείωση μεγέθους

Δείτε την μετακόμιση σας ως μια ευκαιρία να μειώσετε και να απορρίψετε όλα τα πράγματα που σπάνια χρησιμοποιείτε. Αυτό όχι μόνο μειώνει το κόστος αποστολής σας, αλλά βοηθά επίσης στη δημιουργία λιγότερης ακαταστασίας στο νέο σας σπίτι. Ένας βασικός κανόνας είναι να απορρίψετε πράγματα που δεν έχετε χρησιμοποιήσει τους τελευταίους 12 μήνες

Κωδικοποιήστε τα κουτιά σας

Εάν θέλετε να διευκολύνετε την αποσυσκευασία, χρωματίστε διαφορετικά πλαίσια. Για παράδειγμα, εάν συσκευάζετε τα είδη κουζίνας σας σε τρία κουτιά, μπορείτε να τα σημειώσετε με πράσινη ταινία ή με σχεδόν οποιοδήποτε άλλο κοινό αναγνωριστικό. Αυτό αναμφίβολα θα σας διευκολύνει να αποσυσκευάσετε και να τακτοποιήσετε τα πράγματα στο νέο σας σπίτι.

Διαδικασίες λογαριασμών

Δώστε στις εταιρείες κοινής ωφέλειας την ημερομηνία μετακόμισης σας και ζητήστε τους να αποσυνδέσουν την υπηρεσία ξεκινώντας από αυτήν την ημερομηνία. Αυτό είναι απαραίτητο να γίνει και στην υπηρεσία ρεύματος όπως και στο τηλέφωνο. Αν και θα υπάρχει ένα κενό διάστημα φροντίστε να είναι μικρό ώστε να έχετε ίντερνετ στο νέο σας χώρο.

Τέλος, φροντίστε να ενημερώσετε τους γείτονές σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα πριν φύγετε.

Αναζητήστε επαγγελματική βοήθεια

Το να κάνεις τα πάντα μόνος σου δεν είναι πάντα πρακτικό. Εξετάστε το ενδεχόμενο να ζητήσετε επαγγελματική βοήθεια για τη συσκευασία και τη μεταφορά των πραγμάτων σας. Σε πολλές περιπτώσεις θα χρειαστείτε ανυψωτικό μηχάνημα για τα βαριά και ευαίσθητα έπιπλα.

Φροντίστε να ενημερώσετε την εταιρεία μετακόμισης για όλα τα έπιπλα που θέλετε να μεταφερθούν, ώστε να δημιουργήσουν ένα αναλυτικό σχέδιο. Κάθε μετακόμιση κρύβει τις δικές της δυσκολίες και απαιτήσεις. Ειδικότερα όταν πρόκειται για μεγάλες μετακομίσεις οι οποίες περιλαμβάνουν τόσο πολλά έπιπλα όσο και δύσβατες περιοχές.

Προτείνεται να είστε παρόντες την ημέρα της μετακόμισης

Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να είστε παρόντες την μέρα της μετακόμισης. Δεν αναμένεται να κάνετε τίποτα από τις διαδικασίες, αλλά οι επαγγελματίες πιθανότατα θα έχουν ερωτήσεις για εσάς σχετικά με το πού να τοποθετήσετε τα πράγματα στο νέο σπίτι.

Το να είστε παρόντες την ημέρα της μετακόμισης θα βοηθήσει όλα να πάνε ομαλά όταν η εταιρεία έχει οποιεσδήποτε ερωτήσεις για εσάς.

Μάθετε πού πηγαίνουν όλα στο νέο σπίτι

Εάν θέλετε πραγματικά να είστε οργανωμένοι και να προχωρήσετε ομαλά, μπορείτε να δημιουργήσετε μια απλή κάτοψη του νέου σπιτιού και να τοποθετήσετε όλα τα έπιπλα στο σχέδιο. Στη συνέχεια, μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα και να τα παραδώσετε στην μεταφορική εταιρεία.  Οι μεταφορείς μπορεί να έχουν ακόμα ερωτήσεις για ορισμένα αντικείμενα, αλλά η κάτοψη τους δίνει μια ιδέα για τα προφανή, όπως ο καναπές, το τραπέζι της τραπεζαρίας κ.λπ.

Ελπίζουμε ότι αυτές οι συμβουλές θα κάνουν την μετακόμιση σας ευχάριστη και λιγότερο αγχωτική. Πάνω απ ‘όλα, φροντίστε να προγραμματίσετε εκ των προτέρων.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή