Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Γυναίκα στο τιμόνι του Δήμου Τρικκαίων – Πολλά παραπάνω από μια πρωτοτυπία

Τι θα σηματοδοτούσε για την πόλη μας;

Τις τελευταίες ημέρες τα Τρίκαλα κυριαρχούν στην επικαιρότητα για δύο λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με την υπουργοποίηση του Δημήτρη Παπαστεργίου. Ο δεύτερος έχει να κάνει ότι έστω και μέσα από αυτές τις διαδικασίες, τα Τρίκαλα έχουν την πρώτη γυναίκα δήμαρχο στην Ιστορία τους και μία από τις ελάχιστες δημάρχους γυναίκες πανελλαδικά.

Το γεγονός ότι μια τέτοια είδηση τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας δεν είναι γιατί όλο αυτό συνδέεται με κάποια πρωτοτυπία, αλλά γιατί μέσα από την κοινωνία εκφράζεται η ανάγκη να σπάσουν τα στερεότυπα στην πολιτική και να ανοίξει ο δρόμος για τις γυναίκες σε κάθε πολιτικό θεσμό. Η κοινωνία μίλησε εξάλλου σε ένα μεγάλο βαθμό και στις εθνικές εκλογές.

Ο νομός Τρικάλων έχει εκλέξει δύο άνδρες και δύο γυναίκες βουλευτές. Η δε Μαρίνα Κοντοτόλη από τον ΣΥΡΙΖΑ ήρθε πρώτη στο ψηφοδέλτιο του κόμματός της. Στη δεύτερη θέση δε ήταν και πάλι γυναίκα. Και όλα αυτά δεν είναι καθόλου τυχαία.

Η ίδια η Νικολέτα Μπρουζούκη, που σήμερα έχει αναλάβει καθήκοντα ως δήμαρχος Τρικκαίων, εκλέχθηκε πρώτη σε ψήφους δημοτική σύμβουλος. Η ίδια, ήταν η πρώτη γυναίκα πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου που ομολογουμένως εκπροσώπησε τον θεσμό αυτό υποδειγματικά. Και ως πρόεδρος του Μουσείου Τσιτσάνη, παρέδωσε ένα από τα ελάχιστα ολοκληρωμένα έργα της πόλης. Και ούτε και αυτό είναι τυχαίο.

Χωρίς να μειώνεται η αξιοσύνη όλων των πιθανών υποψηφίων δημάρχων, η διαδικασία που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα για την ανάδειξη νέου επικεφαλής της παράταξης του πρώην δημάρχου Δημήτρη Παπαστεργίου μέχρι στιγμής φαίνεται να αγνόησε τόσο την δυναμική της γυναικείας πολιτικής χειραφέτησης όσο και την εμπιστοσύνη που δείχνει η κοινωνία προς τις γυναίκες για την εκπροσώπησή της.

Την ίδια ώρα που όλοι περιμένουν ότι ο Δήμος Τρικκαίων θα συνεχίσει ως πρωτοπόρος και σε πολιτικό επίπεδο. Φαίνεται με λίγα λόγια ότι η κοινωνία υπερβαίνει τα μέχρι τώρα στενά στερεότυπα.

Η πολιτική γιατί συνεχίζει να αντιστέκεται στην υπέρβαση;

Διαβάστε επίσης:

Στάλθηκε το μήνυμα για την ημέρα απόφασης του διαδόχου του Δ. Παπαστεργίου

Σε τεντωμένο σχοινί η συζήτηση για τη διαδοχή του Δημήτρη Παπαστεργίου

Ξεκίνησε η κρίσιμη συνεδρίαση για το μέλλον της παράταξης του Δημήτρη Παπαστεργίου

Εν μέσω πολιτικού κυκλώνα… η διοίκηση του Δήμου Τρικκαίων συνεχίζεται

«Μεταβατική δήμαρχος υπάρχει» τονίζει η Νικολέτα Μπρουζούκη

Δημήτρης Παπαστεργίου: Δεν θα αφήσουμε την ομάδα να καπελωθεί

Τελεσίγραφο από τον Δημήτρη Παπαστεργίου για τη διαδοχή

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή