Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ηλίας Μόσιαλος «Δεν προβλέπεται αποκλιμάκωση των μέτρων μέσα στον Απρίλιο»

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος της Ελλάδας για θέματα κορονοϊού αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα, η οποία όπως είπε δεν θα είναι όπως την ξέραμε.

Ο κ. Μόσιαλος τόνισε ότι είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψουμε στην πριν την πανδημία εποχή και έκανε λόγο για επιστροφή σε μια κατάσταση μερικής κανονικότητας, η οποία θα εξαρτηθεί από την αποτελεσματικότητα  των μέτρων.

«Όποτε είναι να γίνει αυτό δεν μιλάμε για επιστροφή στην κανονικότητα όπως την ξέραμε πριν τον κορωνοϊό. Θα είναι επιστροφή σε μερική κανονικότητα» είπε ο κ. Μόσιαλος.

«Εγώ πιστεύω ότι και όταν τελειώσει η υπόθεση του κορωνοϊού θα δούμε μία νέα πραγματικότητα, δεν θα είναι αυτό που είχαμε πριν. Δηλαδή θα αλλάξουν πολλά πράγματα στις εργασιακές σχέσεις, θα δούμε την εξ αποστάσεως εργασία να κερδίζει πολύ έδαφος, δεν θα χρειάζεται να γίνονται πολλά από αυτά που κάναμε πριν (πολλά άσκοπα συνέδρια, πολλές άσκοπες μετακινήσεις) θα δούμε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση με διαφορετικό μάτι» πρόσθεσε.

Για το τι θα συμβεί στη χώρα μας συγκεκριμένα, ο κ. Μόσιαλος απάντησε ότι «όλα θα εκτιμηθούν με βάση το τι θα κερδίσουμε τις επόμενες 2-3 εβδομάδες».

«Αν όλα πάνε καλά θα εξεταστούν μία σειρά σεναρίων, το οποίο ξεκινά από αύριο. Από αύριο γίνεται η πρώτη σύσκεψη, στην οποία θα συζητήσουν οι ειδικοί τα σενάρια αυτά.  Το αισιόδοξο σενάριο θα προέβλεπε ότι θα συνεχίσουμε να ελέγχουμε τη νόσο με τον τρόπο που το κάνουμε τώρα, ίσως κάπως καλύτερα. Θα πάρουμε την γνώμη και την εμπειρία άλλων χωρών που σκέφτονται και αυτές μερική αποκλιμάκωση, όχι μέσα στον Απρίλιο όμως, σε καμία περίπτωση» συμπλήρωσε.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή